#fejlesztés

2021.01.03. 12:36

Balástyán felújításokat fejeztek be

A beruházások, fejlesztések közül a temető kerítésének rekonstrukciója és Györe Ferenc háziorvos rendelőjének a felújítása fejeződött be legutoljára Balástyán az elmúlt esztendőben.

Imre Péter

Megújult a balástyai temető kerítése és felújították Györe Ferenc rendelőjét. Fotók: Illin Klára

A főbejárat felőli kerítés stílusához igazodó kovácsoltvas jellegű díszkerítést kapott temetőnk a főúti, vagyis a Csengelei úti oldalon, mintegy 190 méter hosszan. Ez 2019-es nyertes pályázati forrásból valósulhatott meg, és határidőre, tavaly decemberre elkészült – mondta el érdeklődésünkre Ujvári László, Balástya polgármestere. Hozzátette: olyan kaput is kapott a sírkert, melyen a nagyobb gépek, járművek is behajthatnak munkavégzésre.

Megújult a balástyai temető kerítése és felújították Györe Ferenc rendelőjét.
Fotók: Illin Klára

A beruházásra a Magyar falu program temetőfejlesztésre kiírt pályázatán nyert az önkormányzat közel 5 millió forintot. Az utóbbi években egyébként folyamatosan zajlott a temető fejlesztése: a ravatalozó felújításán kívül sétányok, járdák létesültek és mozgásérzékelős napelemes világítást is kialakítottak, felváltva a korábbi korszerűtlent.

Györe Ferenc háziorvosi rendelőjének rekonstrukciójára is a Magyar falu program adott lehetőséget, és az is befejeződött az elmúlt esztendő decemberében.

2019-ben a munkálatokra és eszközbeszerzésre 1 forint híján 8 millió forint 100 százalékos intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert a község, ebből korábban már megvásároltak egy EKG-t, 363 ezerért. – Az épület felújítása végül bruttó 11,5 millióba került, amihez a képviselő-testület döntése alapján 3,5 milliós önerőt biztosított önkormányzatunk – közölte a polgármester. A tetőcserét, a hőszigetelést és az aljzat vízszigetelését végezték el a szakemberek.

Györe Ferenc háziorvosi rendelőjének rekonstrukciójára is a Magyar falu program adott lehetőséget, az is befejeződött Balástyán.

Ujvári László szerint a takarítás és egyéb kisebb munkák után Györe Ferenc január közepétől költözhet vissza megújult rendelőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában