Karácsonykor újra el lehet vinni a fákat

2021.01.08. 16:11

Elültetik a bordányi kölcsönfenyőket

Sikeres volt az alpolgármester szerint a bordányi ünnepi kölcsönfenyő-kezdeményezés, ezért karácsonyra már újabb ötletekkel készülnek. A visszavitt fákat pedig névvel ellátva ültetik el.

A. T. J.

Bordány, 20210107. Visszaviszik a karácsonyi kölcsönfenyõket. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

BordányMár a hivatalos kezdés, reggel 8 előtt negyed órával négyen érkeztek és hozták vissza a ka­­rácsonyi kölcsönfenyőket a bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezethez a Petőfi utcába, ahol csakúgy, mint karácsony előtt, most is a bejárat közelében sorakoztak a fák. A dolgozók kiskocsival segítették az érkezőket, mert a földlabdás, vödörbe ültetett fenyő olyan 15-16 kilót nyomott. Az egyik vödrön még látszott a karácsonyi díszcsomagolás is.

Még decemberben írtuk meg, hogy a környezettudatosság le­­­­begett a bordányi településvezetők szeme előtt, amikor Kiss-Patik Péter alpolgármester ötletgazda útmutatásait követve fenyőkölcsönzési akciót hirdettek.

Napokon belül elfogyott a szezonra szánt fenyő, utánpótlást kellett rendelni.

Az ötlet az volt, hogy a fa árának egy részét visszakapják, a másikat a helyi szociális szövetkezetnél levásárolhatják, a fenyőket pedig az önkormányzat ülteti majd el.

– Kivágott fenyők milliói ke­­rülnek a hulladéktelepekre minden évben. Ez egy környezettudatos gondolkodást erősítő kezdeményezés, ami rendkívül sikeres volt, nem számítottunk ekkora igényre és sikerre.

Jövőre még több fával és ötlettel készülünk,

amelyek közül az egyik az lesz, hogy cégek is kölcsönözhetnek majd fákat, amiket a dolgozók bérelhetnek ki – magyarázta az alpolgármester. A kis fenyőket névvel ellátva ültetik ki a településüzemeltetés dolgozói a telephely végében, így aki szeretné, jövőre is hazaviheti, azaz kikölcsönözheti a fenyőfáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában