Éveken át innen jött a bevétele

2021.01.07. 09:59

Hamis profil alatt ismerkedett, több mint 3 milliót csalt ki férfiaktól

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a középkorú nővel szemben, aki több mint három éven át, közel 90 férfit tévesztett és károsított meg hamis társkereső profilok mögé bújva.

delmagyar.hu

Forrás: Pixabay

A nő még 2014-ben különböző internetes társkereső oldalakon regisztrálta magát, többnyire álneveken, más nők képeit feltöltve. A vádlott a vele kapcsolatba lépő férfiak bizalmát fokozatosan elnyerte, majd hamarosan anyagi segítséget is kért tőlük, átmeneti pénzügyi gondokra hivatkozva.

Anyagi nehézségeit valótlan történetekkel indokolta:

hol azt állította, hogy jól működő mezőgazdasági vállalkozást üzemeltet, azonban bankszámláját zárolták, hol gyermeke váratlan betegségével kapcsolatos kiadásokra vagy könyvelői hiba okozta nehézségekre hivatkozott.

Ezért a férfiakat különböző pénzösszegek átutalására kérte, részben a saját, részben gyermekei, illetve egy ismerőse nevére vezetett bankszámlákra.

Az átejtett férfiaknak a nő valamennyi esetben azt ígérte, hogy a kölcsönkapott összegeket rövid határidőn belül, akár személyes találkozó keretében visszafizeti, erre azonban sosem került sor, és ez nem is állt szándékában.

A vádlottal 2014. júniusa és 2017. novembere között 86 olyan férfi ismerkedett meg a társkeresőn, akik a kérésére 1.500-100.000 Ft közötti, akár többszöri átutalást is küldtek,

összesen 3.099.510 Ft értékben.

A vádbeli időszakban munkahellyel nem rendelkező, magát a bűncselekmények elkövetéséből fenntartó vádlottat a járási ügyészség összesen 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. Bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában