A szociális otthon lakóit és dolgozóit oltották

2021.01.12. 07:00

Hódmezővásárhelyen is folytatódtak az oltások

Hétfőn is oltottak a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonában, ahol szombaton 11 dolgozó és 53 szépkorú lakó kapta meg a védőoltást. Domaszéken csak az interneten tartják meg a szokásos év eleji közmeghallgatást.

Munkatársunktól

Gyümölcslevet és csokoládét vittek a szegedi Kálvária sugárúti Idősek otthonába. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

Hódmezővásárhelyen újra összeült hétfőn az operatív stáb.

Az ülés után azt közölték, hogy a településen jelenleg 137 ember van hatósági karanténban. Mostanáig tízszer szabtak ki helyszíni bírságot, jórészt a kijárási tilalom megszegéséért, egyszer feljelentést is tettek.

Továbbra is ellenőrzik a boltokat, üzleteket.

A vásárhelyi piacon csak szóban figyelmeztettek. Archív fotó: Tábori Szilvia

A piacon a közterület-felügyelet a rendőrséggel és a honvédséggel közösen ellenőrzi a szabályok betartását, itt csak szóban kellett figyelmeztetniük néhány embert a maszk helyes használatára.

A Kovács-Küry Időskorúak Otthonában 11 dolgozó és 53 idős lakó kapta meg szombaton a védőoltást, eddig senkinél sem jelentkezett mellékhatás.

Vasárnap és hétfőn a védőnők kapták meg az oltásokat, és az egészségügyben dolgozók oltása is elindult.

A lakosságszolgálati iroda statisztikája szerint a helyi kórházban december 17. – január 1. között háromszor annyian haltak meg, mint más években ebben az időszakban, 70 százalékuk a COVID-osztályon.

Az operatív stáb szerint az egyetlen megoldás az oltás, mert minél nagyobb az átoltottság, annál nagyobb az esélye, hogy véget érnek a szigorú intézkedések.

Az Operatív stáb orvosai, Berényi Károly és Mester János elmondták, hogy az esetszámokból úgy tűnik, leszálló ágban van a járvány, ám az óvatosság, a maszkviselés, a fertőtlenítés és a távolságtartás továbbra is szigorúan javasolt.

Szeged

Több száz adag préselt gyümölcslevet és csokoládét vittek a szegedi Kálvária sugárúti Idősek otthonába a Karitáció Alapítvány munkatársai. Közösségi oldalukon írták, hogy a járvány idején is segítik a családokat, a kórházi osztályokat és az időseket. A rostban, vitaminban gazdag préselt gyümölcslevek nagyban hozzájárulhatnak az otthon lakóinak immunrendszerének támogatásához – tették hozzá.

Gyümölcslevet és csokoládét vittek a szegedi Kálvária sugárúti Idősek otthonába. Fotó: Kuklis István

Domaszéken a hagyományosan év eleji közmeghallgatás a megszokott formában egyelőre nem bonyolítható le, ezért azt majd az interneten rendezi meg az önkormányzat. Ez a tervek szerint február 5-én, 18 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában