A bevétel a szentesi kórház gyermekosztályának jut

2021.01.04. 08:39

Jótékonysági vadászatot rendeztek ismét Csongrádon

Csongrád-Csanád megye tavaly is csatlakozott az országos jótékonysági vadászathoz. A bevételt a Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztálya javára ajánlották fel.

Kovács Erika

A jótékonysági vadászat terítéke. Fotó: OMVk Csongrád-Csanád megyei Szervezete.

Az ország 19 pontján azonos célért rendezett jótékonysági vadásznapot az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. A cég helyi stratégiai partnere a OMVK Csongrád-Csanád megyei Területi Szervezete volt. Megyénkben Csongrádon gyűltek össze a vadászok az év utolsó vasárnapján a Bársony István Mezőgazdasági Technikum Vadászházánál.

– A vadászok 30 ezer forintért regisztrálhattak. Aki szeretett volna, ténylegesen el is jöhetett Csongrádra a fácánvadászatra. Örömmel jelenthetem, hogy mintegy 40-en regisztráltak – mondta Gémes László, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád megyei elnöke. Hozzátette, ez a történet nem igazán a vadászatról szólt. A támogatáson, a jótékonykodáson volt a hangsúly. Több olyan személy is regisztrált, akik nem vadászok, csupán a jó cél mellé kívántak állni.

A jótékonysági vadászat terítéke.
Fotó: OMVk Csongrád-Csanád megyei Szervezete.

Gémes László elmondta, a megyei vadászok már második évben szervezik úgy a jó­tékonysági vadászatot, hogy mindent, ami a lebonyolításhoz szükséges, adományokból állnak, így annak költsége nem csökkenti a jótékony célra felajánlott összeget. A járműveket, fácánokat a vadásztársaságok biztosították, a fővadász és a hajtók pedig a Bársony-iskolához tartoztak.

A jótékonysági vadászat 2013 óta ismert hazánkban. Az ötlet Fejes László sportvadásztól származik, ő az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ikertestvérével, Fejes Endrével együtt hosszú idő óta támogatta a Fejér Megyei Szent György Kórház gyermekosztályát.

Fejes László szerette volna a gyermekosztályt nagyobb összegű támogatáshoz juttatni, mint amit a saját lehetőségei megengedtek, így jött a jótékonysági vadászat ötlete, ami azóta országossá, sőt nemzetközivé nőtte ki magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában