Koronavírus

2021.01.25. 07:00

Már tízezren kapták meg a koronavírus elleni vakcinát

Egy nap alatt 55 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Befejeződött az első körös oltás a Szegedi Tudományegyetemen, ahol csütörtök óta már mindenki a második injekciójára vár.

Munkatársunktól

Szeged, 2021. január 23. Lengyel Csaba, a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Szegedi Tudományegyetem Bõrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján 2021. január 23-án. MTI/Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Befejeződött az első körös ol­­tás a Szegedi Tudományegyetemen, ahol csütörtök óta már mindenki a második injekciójára vár – számolt be a köztelevízió Híradója tegnap. Elhangzott, hogy mostanáig senkinél sem fordult elő olyan negatív reakció, ami bárkinek is problémát okozott volna. Csongrád-Csanád megyében eddig csaknem tízezren kapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ el­­nöke a Híradónak elmondta, hogy szerinte a járvány ellen két hatékony eszköz van. Az egyik a védekezés, a másik pe­­dig a tömeges oltás, mert csak így térhet vissza az élet a korábbi kerékvágásba. Az előző évek adataival összehasonlítva, a tavaly decemberi számadatok azt mutatják, hogy kiugróan nőtt az elhalálozás Csongrádon – mondta sajtótájékoztatón a település polgármestere. Bedő Tamás, aki a helyi operatív törzset is vezeti, arra kérte a csongrádiakat, hogy a védekezési szabályokat továbbra is szigorúan tartsák be, a veszély ugyanis nem múlt el.

Szeged, 2021. január 23.
Lengyel Csaba, a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Szegedi Tudományegyetem Bõrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján. MTI/Rosta Tibor

A polgármester azt is el­mondta, hogy az első oltópontot a bökényi rendelőintézet épületében alakítják ki Csongrádon. A helyi operatív törzs vizsgálja, hol lehet célszerűen, elsősorban egészségügyi ellátói környezetben kialakítani olyan helyiségeket, amelyek a majdani tömeges oltási időszakban a bökényihez hasonlóan funkcionálhatnak majd. Bedő Tamás azt is elmondta, hogy valószínűleg több oltópontra lesz majd szükség a városban, és hozzátette, hogy amint lehet, ő is beoltatja magát.

Közben vasárnap reggelre 55 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Így az operatív törzs hivatalos adatai alapján a járvány kitörése óta már 16 ezer 468 ember fertőződött meg az új koronavírussal a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában