Makó

2021.01.24. 10:30

Visszalépett Varga Ferenc

Bő egy hete írtuk meg, hogy Czirbus Gábor lemondását kö­­vetően megvan az új makói alpolgármester Varga Ferenc személyében, és február 2-án fogja letenni az esküt.

Sz. I.

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Szabó Imre

Varga most visszalépett a megbízatástól, de mint a közösségi oldalán közzétett közleményből kiderül, nem azért, mert nem áll szándékában a tisztséget betölteni. Azt írta, azért, mert a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatti jo­­gi szabályozás nem ad lehetőséget arra, hogy jelenleg a képviselő-testület is véleményt nyilvánítson és szavazzon erről.

– Számomra ugyanis minden vélemény fontos, és az ellenzék álláspontját is tiszteletben tartva úgy gondolom, hogy az a demokratikus eljárás egy ilyen esetben, ha van lehetőség a nyílt párbeszédre, és a képviselő-testület is tud szavazni ebben a kérdésben. Még annak ellenére is, ha ez jogilag jelenleg nem kötelező

– hangsúlyozta.

– Természetesen a jövőben is állok a város szolgálatára, akár alpolgármesterként is, ha a későbbiek során, a veszélyhelyzet elmúltával a testület bizalmat szavaz nekem – zárul Varga Ferenc önkormányzati képviselő közleménye. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor lesz lehetőségük dönteni a makói képviselőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában