Helyi közélet

2021.01.04. 11:52

Zöldes színű a Tisza Mindszentnél

Tiszta, ám kifejezetten zöldes színűnek mutatkozott a napokban a Tisza folyó Mindszentnél. December 30-án, 165 centiméteres vízállásnál az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei helyszíni szemlét tartottak az érintett folyószakaszon, de nem találtak problémára utaló jeleket.

T. Sz.

– Az ellenőrzéskor a mindszenti Nagyrév felett hozzávetőlegesen két kilométerre beazonosított területen semmilyen szennyezésre utaló jelet nem láttak az igazgatóság munkatársai, sőt az áradó Tisza a megszokottnál is tisztább képet mutat jelenleg – mondta kérdésünkre Kozák Péter igazgató.

A természeti jelenségről úgy fogalmazott: a zöldes szín valószínűleg a kedvező hidrometeorológiai állapot következtében alakult ki, hiszen a je­lenlegi időjárási viszonyok a vegetáció beindulását segítik, támogatják, mint például a különböző algák megjelenését is a mederben.

Január 3-án, vasárnap 265 centiméteres vízállást mértek az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai a négyfokos hőmérsékletű folyó mindszenti szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában