vitaminbomba lesz a véradáson

2021.02.07. 17:03

12 ezer védőmaszkot osztottak ki eddig Makón

Ismét katonák fertőtlenítettek a megyében, ezúttal a Szentesi Központi Óvodában. Szatymazon pedig a Faluházban segítenek azoknak, akik nem boldogulnak a regisztrációval.

Munkatársunktól

Fotó: Honvédelem.hu

Most is fontos vért adni

Kiemelt véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Szegeden. Az egészséges szegedieket azért kérik most is arra, hogy adjanak vért, hogy a zavartalan vérellátást az elhúzódó járványhelyzetben is biztosítani tudják.

A véradásra most elsősorban azokat várják, akik még nem adtak vért, vagy hosszú idő után újrakezdenék ezt.

A kiemelt véradás február 13-án, szombaton 10-14 óráig lesz a Honvéd téri Vérellátó Központban, ahol aki vért ad, vitaminajándékot is kap.

Ismét fertőtlenítettek a szentesi intézményekben

MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái a Szentesi Központi Óvodában folytatták a köznevelési intézmények fertőtlenítését. A helyszínbejárások után a honvédek több mint 600 négyzetméternyi felületen hajtották végre a mindenre kiterjedő fertőtlenítést, amely garantálja, hogy az intézmény dolgozói és az óvodások biztonságos környezetbe térhessenek vissza.

Mindent átfertőtlenítettek a szentesi katonák. Fotó: Honvédelem.hu

12 ezer védőmaszkot osztottak Makón

A járványügyi helyzetben folyamatosan fenntartották és fenntartják az egészségmegőrzéshez szükséges támogatásokat Makón. Folyamatosan osztottak védőfelszereléseket, fertőtlenítettek és például csaknem 12 ezer védőmaszkot is szétosztottak – mondta a helyi újságnak adott interjújában Farkas Éva Erzsébet, a település polgármestere.

Szatymazon segítenek a regisztrációban

Lengyel Andrea, a II. számú szatymazi háziorvosi körzet orvosa az írta közösségi oldalán, hogy egyre többen fordultak hozzájuk, azzal, hogy tanácstalanok, mert a koronavírus elleni oltásra való jelentkezés gondot okoz.

A doktornő felvette a kapcsolatot a jegyzővel, és végül úgy döntöttek, hogy a Faluházban segítenek annak, aki nem boldogul a regisztrációval.

Tehát, akinek nem sikerült regisztrálni telefonon is hívhatja az intézményt, de akár személyesen is bemehet szerdánként 14 és 16, csütörtökönként pedig 9 és 11 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában