Négy munkatársukat díjazták

2021.02.19. 14:38

Ápolók napján kaptak elismerést az SZTE dolgozói

A magyar ápolók napja alkalmából a Szegedi Tudományegyetem négy dolgozója kapta meg idén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád megyei Területe Szervezetének Szakmai Kiválóságért Díját.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztráció / Unsplash

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére 2014 óta Magyarország első főápolónőjére, Kossuth Zsuzsannára emlékezve február 19-e hivatalosan is a magyar ápolók napja. A Szegedi Tudományegyetem 4 munkatársa részesült 2021-ben a Szakma Kiválóságért Díjban:

Bakó Pál, az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar mesteroktatója. Munkájában elhivatottsága megkérdőjelezhetetlen. Minőségi szakmai munkát végez, kollégái követendő példának tartják. Az osztályon gyakornokok és új dolgozók (be)tanítójaként részt vesz a következő generáció képzésében. Munka mellett elvégezte a mesterképzést. Egyike azoknak, akikre fel lehet nézni mind szakmai mind emberi szempontból.

Semegi Margit, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinika osztályvezető ápolója. Közel négy évtizedes munkásság áll a háta mögött, a közösségi munkában végzett szervező tevékenysége kiemelkedő. Az érsebészeti osztályon dolgozó vezető ápoló a fiataloknak is átadja tudását és klinikai ápolói tapasztalatait.

Sütő Ágota, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet vezető aneszteziológiai szakasszisztense.Vezetőként nagyon fontos számára a betegek elégedettsége, a magas fokú szakmai színvonal, az új eszközök és technikák bevezetése illetve alkalmazása.

Szakács Anikó, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika osztályvezető főnővére. Békeidőben a Belgyógyászati Klinika oszlopos tagja, de a pandémia alatt az SZTE Járványügyi Ellátó Központ piros osztályán dolgozik. Rendkívüli a kommunikációs képessége, mindig egyenes, de ugyanakkor igazságos döntést hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában