Péntekenként közös reggeliket is tartanak

2021.02.21. 16:44

Családbarát a pitvarosi hivatal

Pitvaros önkormányzata a „Családbarát munkahely bronz fokozata” elismerésben részesült. Első alkalommal pályáztak, de mindig is odafigyeltek arra, hogy a dolgozóik jól érezzék magukat. Akár rugalmas munkaidőkezdésre is lehetőséget biztosítanak, péntekenként pedig közösen reggelit szerveznek.

Kovács Erika

– Különböző élethelyzetekben vannak dolgozóink. Próbálunk mindent úgy megszervezni, hogy segítsük egymást. Más-más igények adódnak, van például olyan édesanya, aki egyedül neveli a tartósan beteg gyermekét, de akadnak óvodást, iskolást nevelő szülőink is, hogy néhány példát említsek – mondta Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. Hozzátette, náluk megoldható a rugalmas munkakezdés is. Akkor is segítik egymást, ha valakinek olyan ügyeket kell intéznie, amelyeket csak adott időben lehet megoldani.

– A hivatalban olyan légkört igyekszünk teremteni, hogy jól érezzék magukat munkatársaink, hiszen az ébren töltött idő nagy részében itt vannak a hivatalban. Az irodai környezetet is mindenki maga alakítja, nincsenek sarkos szabályok, hogy márpedig egy hivatali he­­lyiségnek így vagy úgy kell kinéznie. Vannak, akik például sok növény között szeretnek dolgozni, akkor az iroda virágosításában segítünk – részletezte.

Radó Tibor hangsúlyozta, bár eddig nem rendelkeztek családbarát címmel, de Pitvaroson mindig is törekedtek erre. Megjegyezte, mivel kistelepülésen élnek, jól ismerik egy­­mást, vannak, akikkel ro­­koni vagy baráti szálak is össze­­kötik a hivatali dolgozókat, így jobban rálátnak egymás életére, esetlegesen sajátos helyzetére.

A pitvarosi önkormányzat dolgozói péntekenként például közös reggeli szünetet tar­­tanak.

– Saját pénzből adjuk össze az alapanyagokat, amelyekből az egyik kollégánk finom melegszendvicseket készít. Leülünk, beszélgetünk, ezzel is oldjuk a hét során felgyülemlő stresszt. Ezek a reggelik is hozzájárulnak ahhoz, hogy még összetartóbb legyen a csapatunk. Számos fontos ötlet, megoldás ezeken a beszélgetéseken született – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában