minden nap új kihívásoknak feleltek meg

2021.02.15. 16:25

Hazaérkeztek Afganisztánból a hódmezővásárhelyi katonák

Február közepén hazaérkezett a műveleti területről az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóaljának katonáiból álló Magyar Honvédség Biztosító Szakasz – olvasható a honvedelem.hu oldalán.

delmagyar.hu

MH BSZ II. / honvedelem.hu

Fotó: MH BSZ II. / honvedelem.hu

A közel fél éves misszió ideje alatt a biztosító szakasz Nyugat-Afganisztánban, Herat tartományban, a Többnemzeti Szárazföldi Kötelék részeként naponta változó, nagy rugalmasságot és komoly koncentrációt követelő feladatrendszerben tevékenykedett.

Fotó: MH BSZ II. / honvedelem.hu

A műveleti területen a folyamatos változás a hétköznapok része, ezért a Hódmezővásárhelyen megtartott felkészülési időszakban a szélesebb kört felölelő feladatrendszerre fókuszálva képezték ki az önként jelentkezőket. Ez az előrelátás nagyban megtérült, mert a szakaszt a legkülönfélébb feladatokba vonták be. A kiemelt fizikai és mentális leterheltséggel járó végrehajtás megkövetelte, hogy folyamatosan rotálják a katonákat a különböző típusú és intenzitású feladatok között, így megtörve a monotonitást.

A szolgálati rend jelentős része 24 órás volt, 6 órás váltásokban, ami nagyon kemény tempót jelentett.

-A több helyszínen, különböző veszélyességi szintű feladatokban történő személykísérés, őrzés-védelem, gépjármű átvizsgálás, az afgán hadsereg katonáival és az amerikaiakkal való együttműködés komplex, naponta új kihívásokat jelentő követelményrendszert állított elénk, aminek – büszkén állíthatom – teljes mértékben sikerült megfelelnünk – mondta Kövesi százados.

Fotó: MH BSZ II. / honvedelem.hu

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a nemzetközi kötelékben nyújtott kiemelkedő teljesítménye elismeréséül Alberto Vezzoli dandártábornok, a Nyugati Kiképző, Tanácsadó és Támogató Parancsnokság parancsnoka emlékkeresztet adományozott Kövesi századosnak.

Az egész szakasz a maximumot hozta ki magából és sokszor erőn felül teljesített. A szakasz parancsnoka T. Zoltán Róbert főtörzsőrmestert és B. Dóra őrvezetőt külön elismerésben is részesítette, mert mindketten kiemelkedő színvonalon, a legrosszabb napokon is példamutatóan helytállva látták el feladataikat, így méltó módon képviselték a Magyar Honvédséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában