Éjféltől lép életbe

2021.02.03. 12:47

Ismét teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetünk Szerbiába

Február 4-től ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ – olvasható Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének Facebook-oldalán.

delmagyar.hu

20200704 Röszke A kormány döntésének megfelelően július 4-én 0 órától a humanitárius korridor használatával átutazhatnak az országon, amennyiben esetükben nem áll fenn a Covid-19 fertőzés gyanúja. Képen: Határrendészek ellenőrzik a beléptetést a röszkei határon. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Pásztor István és Aleksandar Vučić szerb elnök február 3-án tárgyaltak egymással. A megbeszélésen a fejlesztési, kulturális és migrációs témákon túl a szerb-magyar határ átjárhatóságának kérdését is érintették, melynek eredményeképpen arra jutottak, hogy visszaáll a december 20. előtti állapot.

Ez azt jelenti, hogy a szerb és magyar állampolgárok számára nem lesz kötelező a PCR-teszt vagy a karantén az országba való belépéskor.

A Magyarországon érvényes rendelet szerint a határ 30 kilométeres körzetében, 24 órás tartózkodással szintén szabad az ingázás a két ország között. Ez a feltétel eddig is érvényben volt.

A két állam között még mindig csak a Röszke autópálya-határátkelő, Tompa és Hercegszántó üzemel 0-24 órában, illetve Ásotthalom reggel 7 és 10 óra, valamint délután 16 és 19 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában