Helyi közélet

2021.02.04. 19:44

Mecseki kirándulásért versengenek

delmagyar.hu

Immár tizedik alkalommal hirdette meg a Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézete, valamint Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszéke a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt, amelyre idén 194 diák jelentkezett.

Az első forduló január 28-án zajlott, amelyben három ország ötven iskolájának kilencvenhét csapata vett részt. A résztvevők elméleti tudásuk mellett a földrajzi ismeretek gyakorlati alkalmazási lehetőségeiről is számot adtak. Például egy ábra elemzése után kellett következtetniük arra, hogy milyen eredetű csapvizet isznak Miskolc, Budapest és Kecskemét területének lakói.

A döntőbe jutott csapatok több százezer forint értékű tárgyjutalmat, könyveket és könyvutalványt kapnak. A fő­­díj – mint a verseny eddigi történetében minden alkalommal – egy négynapos tanulmány­út lesz. A legjobb diákok és tanáraik idén ősszel a Mecsek tá­­jaival, természetföldrajzi je­­lenségeivel, barlangjaival is­­merkedhetnek majd meg. Az első fordulóból 39 csapat jutott be a középdöntőbe.

A továbbjutó csapatok ne­­ve a verseny honlapján (http://www.geo.u-szeged.hu/index.php/hu/x-jakucs-laszlo-kozepiskolai-foldrajzverseny-2020-2021) lesz olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában