Szeged

2021.02.01. 09:59

Demonstráció a városházánál

Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő a Cserepes sori piaccal kapcsolatban hétfőn reggel egyeztetni akart Botka László polgármesterrel, aki nem állt szóba vele, fél 12-kor távozott a hivatalból, ahol Szabó a munkaidő végéig, 15.30-ig várt még rá – hiába. Ezért kedden, ha nem nyit ki a piac, élőlánccal és szalagkorláttal lezárják a városházát.

delmagyar.hu

20210130 Szeged február 1.-től bezárhat a Cserepes sori piac képen: Szabó Bálint önkormányzati képviselő fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

– Reggel fél 8-kor már itt voltam a szegedi városházán, Botka László polgármester 8 óra után pár perccel érkezett meg. A köszönésemet sem fogadta, nem beszélt velem a Cserepes sori piac bezárásáról, további, veszélyhelyzet alatti esetleges üzemeltetéséről, 250 megszűnő munkahelyről – mondta érdeklődésünkre Szabó Bálint független önkormányzati képviselő, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója és vezetője.

Szabó ekkor ülősztrájkba kezdett, amivel azt akarta elérni, hogy a városvezető legalább 10 percet szánjon rá és a problémára. A földön ült, laptopját egy székre helyezte. A helyszínen meglátogatta, támogatásáról biztosította és egy palack ásványvizet vitt neki Dorogi György, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés egyik képviselője, a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke. A polgármesteri iroda ajtaja fél 12 körül kitárult, Botka László – a mozgalom által készített videó tanúsága szerint – biztonsági őröktől kísérve távozott, míg a képviselő a munkaidő végéig, 15.30-ig várt visszatértére, hogy beszélhessenek. Ez nem történt meg.

– A forgatókönyv ezután a következő: amennyiben zárva lesznek a Cserepes sori piac kapui, kedden reggel 7 órakor a Széchenyi téren gyülekezünk, ahol élőlánccal, szalagkorláttal lezárjuk a polgármester hivatalát, nem a városházát, nem a polgármesteri hivatalt, hanem a polgármester hivatalát. Nem engedjük be oda Botka Lászlót – közölte Szabó Bálint.

Az önkormányzat hírportálja arról adott írt: a Cserepes sori vásárt a jövőben a Szegedi Városkép és Piac Kft. szervezi meg új helyszínen, ahol a szegediek szombatonként reggel 6 órától 13 óráig vásárolhatnak. Úgy tudjuk, a pontos helyszínről később adnak tájékoztatást.

Még a piachoz kapcsolódó információ, hogy Haág Zalán önkormányzati képviselő, felügyelőbizottsági tag levelet írt a Cserepes Sori Piac Kft. felügyelőbizottsági elnökének, Szitkai Dezsőnek, hogy a kialakult helyzet miatt hívjon össze pénteken 10 órára – még a múlt hétre – fb-ülést. Megtudtuk tőle: levelére választ sem kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában