a tervek szerint még februárban orvosolják

2021.02.07. 08:00

Tíz éve úszik már a Nyugati sor esők után egy áteresz miatt

Komoly gonddal küzdenek a kiskundorozsmaiak a Nyugati soron, a Délibáb és a Nagyszeg utca közötti szakaszon. Egy na­­gyobb esőzés után ugyanis hömpölyög a víz az úttesten és a járdán, a csatornák nem tudják elnyelni a vizet – erről panaszkodott lapunknak Balog Gábor.

K. A. R.

20210125 Szeged Állandóan vízben áll a Nyugati sor Dorozsmán. Az utánpótlást a Délibáb utcából kapja, keskenyek és telítettek a csapadékvíz elvezetőárkok, nincs karbantartás. Képen: Balog Gábor panaszos Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az ott élő férfi azt mondta, körülbelül 10 éve küzdenek ez­­zel, mert a csatornák keskenyek és nincsenek kitakarítva.

– Előfordult már nemegyszer, hogy befolyt az udvara­inkra a víz, emiatt pedig nem­csak a járdák süllyedtek meg, hanem a házaink falai is megrongálódtak. Én már többször kitakarítottam az árkokat, hi­­szen a benne lévő szemét még inkább megnehezíti a csapadék elvezetését. Ezenfelül ki is ástam már, hogy szélesebb legyen és több víz férjen bele, de már ez sem segít – részletezte.

Balog Gábor viccesen megjegyezte, már azon is gondol­koztak, hogy vesznek egy csó­nakot, és azzal járnak esős idő­­ben az utcában.

Hozzátette, már többször jelezték a Szegedi Vízmű Zrt.-nek a hibát, de előrelépés nem történt.

Egy szakszerűtlen módon kialakított áteresz okozza a problémát.
Fotó: Karnok Csaba

Lapunk is megkereste a cé­get, hogy tudnak-e a kialakult helyzetről és mikor tervezik azt kezelni. Kérdésünkre azt írták, hogy tudnak a problémáról, egy szakszerűtlenül létesített áteresz miatt vissza-visszatérő gond az árok feliszapolódása mellett az árokszakasz telítődése is. A társaság közölte azt is, hogy a kapacitásaik és forrásaik korlátozottak, ezért a vízmű több szempontot figyelembe véve dönt a bejelentett hibák javítási sorrendjéről.

Megtudtuk, a Nyugati sor évtizedes gondját a tervek szerint még februárban elhárítják a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában