Szeged

2021.03.02. 12:58

120 millió forintot költhetett volna strandokra a város

Örül a szegedi Fidesz és KDNP, hogy újra lesz szabadstrand a városban, de szerintük azt úgy is meg lehetett volna oldani, hogy ne a szegedi adófizetők fizessék az árát. Ráadásul a költségvetésben még a Laposra és a Sárgára volt elkülönítve 30 millió forint, de utóbb már csak a Laposról volt szó.

Suki Zoltán

Talán visszatérhet az élet a Laposra idén nyáron. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Összesen 120 millió forintot nyerhetett volna az önkormányzat az államtól a szegedi szabadstrandok kialakítására, és ennek csak egy feltétele lett volna:

ha tavaly mindössze egy napig kinyitja a városi fürdőhelyeket

– mondta sajtótájékoztatóján a KDNP frakcióvezetője. Haág Zalán arra emlékeztetett, hogy az önkormányzat, illetve a száz százalékos tulajdonú cége sem kezdeményezte a szakhatóságoknál szabadstrand működését, miközben megtette ezt Algyő, Csongrád, Mindszent és Szentes is. Ezeken a településeken összességében több száz millió forintból alakítottak ki fürdőhelyeket.

A szegedi Fidesz és KDNP már többször is felhívta a figyelmet arra, hogy a megyeszékhelyen 2018 óta nem működik szabadstrand, sőt,

a város még a kulturált napozási lehetőséget sem teremtette meg a Partfürdőn, ahol pedig csak a füvet kellett volna lenyírni.

A frakcióvezető szerint tavaly a baloldal összevissza kommunikált a kérdésben. Először arra hivatkoztak, hogy működik szabadstrand Szegeden, de aztán kiderült, hogy mégsem. Ekkor a Tisza vízminőségére panaszkodtak. Azt mondták, hogy a szakhatóság nem engedélyezte a strandnyitást, de később kiderült, hogy nem is kértek rá engedélyt.

Haág Zalán azt is elmondta, hogy az pedig különösen érdekes, hogy a költségvetésben még a Laposra és a Sárgára volt elkülönítve 30 millió forint, de utóbb – lapunknak küldött válaszában – az önkormányzat már csak a Lapost említette meg, amikor azt írták, hogy a tervek szerint június 15-e után nyithat ki a szabadstrand.

Arról pedig már Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő beszélt, hogy a szegediek és a Fidesz-KDNP által kiharcolt lehetőségnek egyre több gazdája van a baloldalon. Szerinte, ahogy a száz százalékos kormányzati beruházásból megvalósult Tiszavirág sportuszodára, úgy erre is „saját gyermekeként tekint” a momentumos Mihálik Edvin, akinek egy szava sem volt a szabadstrandok bezárásakor.

A két képviselő azt is el szeretné érni, hogy a korábbi szegedi szabadstrandok is működjenek, és bíznak abban, hogy ez a városi beruházás most idejében elkészül, nem a szokásos csúszásokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában