Csak a látogatók előtt vannak zárva

2021.03.17. 20:30

A járványhelyzet közben is menti a kóbor állatokat a Tappancs Tanya

Bár örökbefogadókat most nem fogadnak a Tappancsnál, helyprobléma miatt nem kellett leállítani a kóbor állatok mentését. Napokon belül 12 új kennelt állítanak fel, amelyeket pályázati forrásból tudtak felújítani.

T. K.

20210311 Bordány Tappancs Állatvédő Alapítvány Képen: kóbor kutya Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

Hetekkel ezelőtt bezárt a látogatók előtt a Tappancs Tanya: a koronavírus miatt nem fogadnak vendégeket. Farkas Gabriella, az alapítvány kuratóriumi elnöke lapunknak elmondta, az intézkedés oka az volt, hogy több kollégájuk megbetegedett és a kiesett munkatársakat csak így tudták pótolni, hogy az állatok ellátása ne sérüljön. Az intézkedést pedig meghosszabbították, amikor az országos járványügyi intézkedések életbe léptek.

– Korábban is lelassult már az örökbefogadás rendszere, hiszen a kollégák egészségének megőrzése érdekében naponta csak egy családot fogadtunk, hogy legyen idő fertőtleníteni, és biztosítani tudjuk a megfelelő védőtávolságokat. Januárban és februárban azonban így is nagyjából 25 kutya talált új otthonra. Azoknak pedig, akik a bezáráskor már az utolsó látogatásra érkeztek volna az örökbefogadás előtt, szintén kiadtuk még a kiválasztott kedvencet – mesélte Farkas Gabriella.

Örökbefogadókat most nem fogad a Tappancs, de az állatmentéssel ennek ellenére sem álltak le. Fotó: Török János

Persze az, hogy új gazdijelölteket most nem fogadnak, nem jelentheti azt, hogy nem segítenek a kóbor állatokon, annak ellenére is, hogy nagyjából kétszer annyi a bekerülő, mint a kikerülő.

– Szerencsére helyprobléma még nem merült fel. Múlt hétvégén adtunk örökbe például néhány kutyát Németországba. Ezeket már korábban lefoglalták, a helyük viszont most fel is szabadult. Emellett pedig pályázati forrásból felújítottunk 12 kennelt, amelyeket korábban elbontottunk, azonban napokon belül azok is készen lesznek, így plusz férőhelyet jelentenek majd

– mondta el a kuratóriumi elnök.

Farkas Gabriella hozzátette, most nincs is akkora érdeklődés az örökbefogadás iránt, mint tavaly tavasszal. Bár néhányan telefonáltak, de nem volt olyan nagy roham Tappancs Tanyán, mint az első lezárások idején.

– Vélhetően ennek az is az oka, hogy már tudják: nálunk hirtelen fellángolás alapján senki nem kaphat új családtagot. Legalább két látogatást várunk el a leendő gazdiktól, mielőtt hazavihetik a kiválasztott kutyát, hogy tudjuk, biztosan komoly és felelősségteljes döntést hozott

– hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában