Fogadóóra a semmiből

2021.03.29. 13:55

Pusztaszeren vásárlás közben még a helyi képviselőkkel is beszélhetsz

Tavaly októbertől tartanak a pusztaszeri piacon fogadóórákat. Az önkormányzati képviselők szombatonként reggel 8-tól 9 óráig találkoznak az éppen bevásárló lakosokkal, akik elmondhatják ötleteiket, panaszaikat. Már több olyan probléma volt, ami ott vetődött fel, és azóta megoldódott.

Imre Péter

Körmendi Zsuzsa önkormányzati képviselő ötlete nyomán tavaly október elejétől szombatonként fogadóórákat tartanak a piacon, illetve az irodájában Pusztaszeren. Máté Gábor polgármester elmondta, a településük kicsi, hétköznapokon is sok lakossal összefutnak, beszélgetnek, de ez újabb lehetőség a konzultációra. A múlt szombaton Sági Mihály volt a soros, ezúttal azonban nem akadt panaszos.

– A faluban élek és dolgozok, rendszeresen találkozok az emberekkel, naponta legalább nyolccal-tízzel csak a boltomban, és ott is beszélgetünk településünk ügyes-bajos dolgairól. Jó ez a fogadóóra, de főleg azoknak a képviselőtársainknak biztosít plusz találkozási alkalmat, akiket munkájuk vidékre szólít, így csak délután, este érnek haza és a hétvégén jobban ráérnek – mondta.

Több visszatérő probléma akadt az eddigiek során, de arra is kíváncsiak lettek volna, milyen rendezvényeket, eseményeket hiányolnak a helybeliek, persze, a koronavírusos időszak az ötletelésnek sem kedvezett.

– Javasolom majd a következő formális testületi ülésen, hogy változtassunk az időponton, mert nálunk már fél 9 felé vége a piacnak, ezért tartsuk 7 és 8 óra között

– közölte.

A múlt szombaton Sági Mihály önkormányzati képviselő tartott piaci fogadóórát.
Fotó: Kuklis István

Példaként elmondta, hogy Bitó Zsoltnak az egyik piaci fogadóórán panaszkodtak a földutak állapotára, bejárta a megnevezett útszakaszokat, ahol rosszak voltak a közlekedési viszonyok, és azóta az utakat már rendbe is hozta az önkormányzat. A munkástelepiek hozták fel, hogy a buszfordulójuknál nincs megfelelő világítás, a sötétben alig látnak.

Pár hete megoldódott ez a gond is: mozgásérzékelős, LED-es, napelemes lámpatestet helyeztek ki oda. Szintén munkástelepi problémát orvosoltak a sűrűbb szemétszállítással, 1 hónap helyett most minden páratlan héten történik meg.

Legközelebb április 10-én Körmendi Zsuzsa várja a lakosokat, majd Katona Mária, április 24-én pedig Nagy Emese.

Ezek is érdekelhetik