Átadták a munkaterületet

2021.03.31. 13:48

Kezdődhet az ősfalu építése Bordányban

A sikeres közbeszerzési pályázat után aláírta a kivitelezővel a szerződést Bordány önkormányzata, hamarosan kezdődhet az ősfalu és régészeti park kialakítása a falu szélén.

Arany T. János

Tanács Gábor polgármester azt mutatja, hogy a bordányi Teréz utca végén épülő park területét sáncárok-rekonstrukció és vesszőfonásos paliszádfal veszi majd körbe.

Fotó: Karnok Csaba

Mint megírtuk, a Bordány 2020 program része a turisztikai fejlesztés. Ehhez kapcsolódik az ősfalu kialakítása a település szélén: tanösvény és látogatóközpont épülhet hamarosan a Dudás utca végén található önkormányzati területen. A nagyközség ezzel a tervek szerint feliratkozhat az ország turisztikai térképére.

– Olyan térségi bemutatóhelyet szeretnénk létrehozni, amely a honfoglalás előtti, az adott térségben letelepedett pusztai népcsoport, a szarmaták világának rekonstruálásával mutatja be a térség természeti és kulturális örökségét, a környező táj értékeit

– magyarázta Tanács Gábor. Bordány polgármestere elmondta, az öt felkérésből végül három cégtől érkezett be határidőre ajánlati dokumentáció az „Ős-Bordány régészeti park és szarmata falurekonstrukció 2021” elnevezésű közbeszerzési felhívásra. A pályázók kö­­zül a legkedvezőbb ajánlattevővel javasolt szerződéskötést a bírálóbizottság, amely a dorozsmai Norbo-Ép Kft.-t hozta ki a pontozás győzteseként. A szerződést a múlt héten írta alá a két fél.

Tanács Gábor polgármester azt mutatja, hogy a bordányi Teréz utca végén épülő park területét sáncárok-rekonstrukció és vesszőfonásos paliszádfal veszi majd körbe.
Fotó: Karnok Csaba

Megtudtuk azt is, hogy a köz­­beszerzés során hiánypótlásra is felhívták a pályázók figyelmét, ennek két cég tett időben eleget. Ezt követően született meg a döntés, amelyet az önkormányzat a bizottság javaslata szerint a napokban hozott meg.

A vállalkozó hamarosan át­veszi a munkaterületet, és azt követően akár azonnal megindulhat a munka.

A 100 százalékos pályázati támogatásról szóló szerződés szerint legkésőbb jövő év június 30-ig kell, hogy elkészüljön és látogathatóvá váljon a komplexum, ezt a határidőt a kivitelezőnek a benyújtott ajánlatában is vállalnia kellett.

Tanács Gábor hozzátette, a régészeti park megépítésével növelni tudják a Mórahalmi já­­rás turisztikai vonzerejét.

– Folyamatos igény, hogy a térségünkbe érkezőknek minél több turisztikai látnivalót tudjanak kínálni a programszervezők, és az ide érkezők még több éjszakát töltsenek el a járás szálláshelyein. Ebbe a sorba szeretnénk beállítani az ősfalut

– tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában