Nagy István agrárminiszter: folyamatos a hazai élelmiszer-ellátás

2021.03.09. 11:10

Nincs ok pánikvásárlásra

– A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszer-ellátás – közölte Nagy István.

Munkatársunktól

20201129 Szeged Mars tér kézműves vásár a piacon Fotó: Török János TJ Délmagyarország

Fotó: Török János (archív fotó)

Az agrárminiszter hangsúlyozta, az új korlátozó intézkedések annak figyelembevételével születtek, hogy a mezőgazdasági termeléshez, az állattartáshoz és az élelmiszer-előállításhoz feltétlenül szükséges üzletek nyitva maradhassanak, és a kapcsolódó szolgáltatások is elérhetők legyenek.

A mezőgazdasági és az erdészeti munkához nélkülözhetetlen anyagokat, eszközöket árusító boltok sem zárnak be, elérhetőek a traktorok, a vetőgépek és azok alkatrészei is. Emellett az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a gazdaboltok, a kertészeti árudák, faiskolák és az állatgyógyszertárak is nyitva maradnak.

A veszélyhelyzeti szabályok figyelembevételével természetesen nyitva lehetnek a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletek és piacok, a kötelezően bezárt üzletek kivételével. Az agrárminiszter hangsúlyozta: a hazai élelmiszer-termelés eddig is sikeresen vette az akadályokat, az alapanyag-előállítástól kezdve a logisztikáig az élelmiszeripar minden szegmense megfelelően működik. Így az esetlegesen növekvő vásárlói igényeket most is ki tudják elégíteni, felesleges felhalmozásra nincs szükség!

– Nem éreztünk pluszforgalmat a hétvégén, sőt, egy kicsit kevesebb vásárlónk volt a szokásosnál. Szerintem a vevők egy része inkább a multiba ment, és bespájzolt egy kicsit, biztos, ami biztos meggondolásból – mondta lapunknak Mulatiné Losonczi Klára, a rókusi Mini ABC vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában