mit nem szabad a csatornába dobni?

2021.03.23. 12:46

Pályázatok a víz világnapjához kapcsolódóan

Március 22-e 1993 óta világszerte a víz világnapja, amelynek alkalmából felhívják a figyelmet a vízkészletek megóvására és a vízminőség megőrzésének fontosságára. A Szegedi Vízmű is igyekszik minden évben méltó módon megünnepelni a víz világnapját.

Szegeden hagyományosan sokféle színes programmal várták az érdeklődőket egymással együttműködve az érintett cégek, szervezetek a Szent István téri víztoronyban. Erre azonban – a járványhelyzetben érvényben lévő korlátozások miatt – 2020 után 2021-ben sincs lehetőségük. A cég ezért idén pályázatot hirdet általános iskolások számára.

A plakátpályázat témája: mit nem szabad a csatornába dobni?

Aki pedig inkább a kreativitását használná, az ivókútszépítésre nevezhet, és tervezhet díszítést a kék, nyomós kutakra. A Szegedi Sport és Fürdők is rajzpályázattal készül a világnapra A víz fontossága az életünkben címmel. A ki­­írás a szegedsport.hu oldalon megtalálható.

A Magyar Víziközmű Szövetség munkatársai a víz világnapja alkalmából egy online környezet­ismeret-órai anyagot készítettek a vízről és a hozzá kapcsolódó témakörökről és szolgáltatások­ról. Ez Facebook-oldalukon ér­hető el. Ugyanitt egy kisfilm is látható, amely a víz fontosságára hívja fel a figyelmet. A vezetékes víz múltjáról, jelenéről és jövőjéről pedig a Mondolo Egyesület és a Szegedi Vízmű Zrt. közösen készített véleményformáló so­­rozatot, amelynek első része már megtekinthető a mondolo.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában