A vásárhelyi városháza szerint ezentúl autózás helyett sokan inkább buszoznak

2021.03.03. 12:17

Parkolókat szüntettek meg

A Hősök te­­rén, a Pelikán hotel melletti, a strandfürdő mögötti betonos területen jelölte ki az önkormányzat március 1-jétől az új helyi buszjáratok találkozási helyét, csomópontját.

munkatársunktól

Fotó: Kovács Erika

Félóránként ott futnak majd össze a körjáratok. Ezen a helyen eddig parkolók voltak, de úgy láttuk, már a parkolóautomatát is leszerelték. A bejárathoz pedig mindkét irányból behajtani tilos táblát tettek, ami a kempingbe érkezőkre – kemping egyelőre még nincs, de tervezik –, valamint az engedéllyel rendelkezőkre nem vonatkozik. Ez utóbbi minden bizonnyal az új közösségi közlekedési szolgáltató, a Jovány Busz Kft. járműveit jelenti.

A Hősök tere a jövőben kiemelten fontos szerepet tölt majd be a helyi tömegközlekedésben, mivel az új buszcsomópont mellett a tramtrain egyik legforgalmasabb megállója is itt lesz. Aki autóval érkezik oda, a jövőben keresheti majd, hogy hol álljon meg.

A városban tegnaptól a Jo­vány Busz Kft.-t bízta meg az önkormányzat a helyi buszjáratok szervezésével, lebonyolításával. Lapunk is beszámolt a hétfői indulás körüli anomáliákról, a korábbi szolgáltató, a Volánbusz Zrt. és az önkormányzat közötti jogvitáról.

Az önkormányzat két hétre ingyenessé tette a buszozást, ennek ellenére sem tolongtak az utasok az új szolgáltató járművein. Sőt, az első napon több járaton senki sem ült a buszsofőrön kívül.

Az új szolgáltatás csomópontját a Hősök terén, a Pelikán Hotel melletti, a strandfürdő mögötti területen lévő korábbi parkolóban jelölte ki az önkormányzat. Ott találkoznak félóránként a különböző járatok. A volt parkoló bejáratánál most táblával jelzik, hogy megváltozott a forgalmi rend.

Mindkét irányból behajtani ti­­los, ez alól kivételt képeznek a kempingbe érkezők és az engedéllyel rendelkezők – ez utóbbi minden bizonnyal a Jovány Busz Kft. járműveit jelenti. A parkolót eddig azok használták példá­­ul, akik a népkertbe érkeztek, vagy a városházán intézték ügyes-bajos dolgaikat, netán a já­­rási hivatalba mentek, és máshol nem tudtak megállni.

Megkérdeztük az önkormányzatot, hány parkolóhe­lyet számoltak fel a Hősök te­­rén, hol, mennyi pénzből és mikorra építenek a megszüntetettek helyett új parkolókat. A városháza sajtószolgálatától a kérdéseink egy részére kaptunk választ. Az önkormányzat szerint a Pelikán Hotel mellett 6 parkolóhely volt, ami havi pár száz forint bevételt hozott a városnak. Az önkormányzat 15 új parkolóhelyet létesít a Né­meth László Városi Könyvtár mögötti területen, ami nincs túl közel a Hősök teréhez.

A válasz szerint a megújult tö­megközlekedés egyik hatása egyébként az lesz, hogy kevesebben használnak majd autót, így szerintük kevesebb parkolóhelyre lesz szükség.

 

 

Címkék#parkoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában