a körözöttek között jelenleg 48 szegedi van

2021.03.23. 09:10

Szegedi rabló a toplistás hazai bűnözők között

Egy 25 éves, nagyon magas szegedi férfinak sikerült felküzdenie magát a Magyarországon legkeresettebb ötven bűnöző listájára. Ezt rablással és kábítószer-birtoklással sikerült elérnie. Meglepő, de rajta kívül még csaknem ötven szegedit szeretnének megtalálni a rendőrök.

Suki Zoltán

Forrás: Pixabay

Rablás és kábítószer-birtoklás miatt kellett volna börtönbe vonulnia már legalább hat éve a most 25 éves, több mint 190 centiméter magas, szegedi születésű Horváth Attila Patriknak. A fiatalember azonban másképp gondolta, mint a rend­őrség és a bíróság, és – ahogy mondani szokták – ismeretlen helyre távozott.

Rabolt, és kábítószer is volt a legújabb szegedi topbűnözőnél. Fotó: Police.hu

A Szegedi Járásbíróság adott ki ellene elfogatóparancsot. Egyet 2014-ben a rablás, és egyet egy évvel később kábítószer-birtoklása miatt. Mivel azonban már régen nem találják, most felrakták az ötven legkeresettebb bűnöző listájára.

Jelenleg ő az egyetlen szegedi a listán, de korántsem az első, már többen is voltak.

A legismertebb talán K. Klaudia és Péity Dániel László volt. Ők kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket követtek el, és kiderült róluk, hogy szerelmesek lehettek egymásba. Legalábbis a nő már nem frissülő Facebook-oldala szerint. Jegyesként jelölték meg egymást, és több közös fotójuk is elérhető. Azóta őket levették a toplistáról, ráadásul a nőt valószínűleg elkapták, mert már a „sima” körözések között sem találkató az adatlapja, ezért nem írhatjuk már le a nevét.

Érdekes egyébként, hogy a körözött emberek között vi­­szonylag sok, jelenleg összesen 48 szegedi van, a már említett Péity Dániel Lászlóval együtt.

A paletta meglehetősen széles. Vannak, akiket lopás, garázda­ság, sikkasztás, testi sértés, vagy éppen befolyással üzérkedés miatt szeretnének megtalálni.

Az egyik legérdekesebb pedig a 28 éves Kovács Károly Lajos, akit információs rendszer felhasználásával elköve­tett csalás miatt keresnek. A köznyelvben számítógépes csalásnak nevezett bűncselekményt számtalan módon lehet elkövetni.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt vonták felelősségre például azt a pénztárosnőt, aki csaknem harmincszor vásárolt vagy próbált vásárolni úgy, hogy a vevők bankkártyaadatait feljegyezte, és azokat használta fel. Táskákat, ruhákat és parfümöt vásárolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában