Képes kezelni a külföldi biztosítót a papír- és kontaktmentes alkalmazás

2021.03.09. 12:30

Tovább egyszerűsödött az e-kárbejelentő

A Magyar Biztosítók Szövetsége központi nyilvántartásából már két adat megadásával automatikusan kitöltődnek az e-kárbejelentőben a szerződéses mezők az újabb fejlesztésnek köszönhetően.

Kovács András

Gyors és egyszerű az e-kárbejelentő. Illusztráció: MABISZ

Forrás: MABISZ

A MABISZ múlt heti közleményében hangsúlyozta, az elektronikus kárbejelentő legújabb verziójában magánszemélynél már elegendő beírni a szerződő születési dátumát és a jármű rendszámát, cég vagy vállalkozás esetében pedig a szerződő adószámát és a kocsi rendszámát.

– Az alkalmazást a megjelenése óta már több mint 350 ezren töltötték le, és 8000-nél több kárbejelentés érkezett 2020-ban az applikáción keresztül – ismertette a szövetség. Hozzátették, tavaly mintegy 20 százalékkal növekedett a kárbejelentési csatorna használata a megelőző évhez képest, ami azt mutatja, hogy a biztosítók egyöntetűen elfogadják a jövőbe mutató, papírtakarékos megoldást.

Az e-kárbejelentő a megjelenése óta több fejlesztésen, funkcióbővítésen ment keresztül. Egyebek mellett növekedett a beküldhető képek száma, továbbá a baleset résztvevői grafikusan és szövegesen is kiválaszthatják a járművek sérült elemeit, és megadhatják azok jellegét.

Mára olyan helyzeteket is kezelni képes az alkalmazás, amikor a baleset egyik résztvevője külföldi biztosítóval áll szerződéses viszonyban, vagy éppen nem rendelkezik érvényes biztosítással. Értesíteni tudja a tulajdonost vagy üzembentartót a balesetről – például ha az autót más vezette –, és meg lehet adni a becsült kárértéket is. Kényelmi szolgáltatásként beépült egy CASCO-kárbejelentési funkció is.

A szövetség szerint a folyamatos fejlesztések célja, hogy bővítsék a bejelenthető kár­esetek típusát, pontosabb adatokat kapjanak a biztosítók, valamint tovább csökkenjen az átlagosan húsz-huszonöt perces kitöltési idő. A járványhelyzetben még inkább fontos, a kontaktmentes digitális bejelentés használata által a kárrendezés és a kifizetés ideje is csökken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában