a rászorulók úgy érzik, cserbenhagyta őket az önkormányzat

2021.04.07. 16:30

100 csomaggal segítették a legszegényebb családokat Vásárhelyen

Húsvét előtt 100 élelmiszercsomagot juttatott el a legszegényebb vásárhelyi családoknak barátaival Kószó Péter, Hódmezővásárhely korábbi alpolgármestere, képviselője. Ledöbbent, hogy mennyire nagy szükség volt erre az adományra. Szerinte a város elengedte a legelesettebbek kezét.

Kovács Erika

Kószó Pétert sok rászoruló kereste meg, hogy tanácsot adjon, hová forduljanak segítségért. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– A lehető legszegényebbek kapták meg az adományt, ami tartalmazott egy füstölt csülköt, édességeket, száraztésztát és 5 kilogramm krumplit is. A csomag összértéke körülbelül 10 ezer forint volt.

Kószó Pétert sok rászoruló kereste meg, hogy tanácsot adjon, hová forduljanak segítségért.
Fotó: Török János

Szerettük volna, hogy szép legyen a megajándékozott családok húsvét­­ja. Sajnos ha 1000 csomagot ké­­szítettünk volna, lehet, hogy még az is kevés lett volna, annyi most a rászoruló polgártársunk Hódmezővásárhelyen – mondta a volt alpolgármester. Kószó Péter hozzátette, azt érzik, hogy az utóbbi időkben kilyukadt a szociális háló, nem jól működik a szegények segítése.

– A város, azt hiszem, fogalmazhatok így, elengedte a legrászorultabbak kezét

– összegzett lapunknak.

Kószó Péter elmondta, a jótékony akciót számos megkeresés előzte meg. Sokan fordultak hozzá azzal, hogy nehéz helyzetben vannak, és kérték, hogy legalább adjon tanácsot, hová forduljanak segítségért, mert a mostani városvezetés törődését nem igazán érzik. Kiemelte, a korábbi városvezetések idejében karácsony, utóbb pedig húsvét előtt is kaptak például az idősek ajándékutalványt, ami nagy segítséget jelentett az ünnepek előtti nagybevásárlásban.

– Öröm volt látni azoknak az arcát, akik részesültek húsvét előtt az adományunkból.

Ugyanakkor nagyon elszomorító is volt a tudat, hogy e nélkül a csomag nélkül alig került volna náluk valami az ünnepi asztalra. Az emberek elmondták, úgy érzik, cserbenhagyta őket az önkormányzat, nem számíthatnak a segítségükre – mondta.

Tapasztalatai miatt Kószó Péter fontolóra vette egy szegényeket segítő vásárhelyi alapítvány létrehozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában