tovább segítik az algyőiek az egészségügyi dolgozókat

2021.04.23. 09:10

659 vakcinát adtak be az SZTE oltópontjain egyetlen nap alatt

Egy nap alatt 659 vakcinát oltottak el az SZTE dolgozói, a megyei önkormányzat pedig 1 millió forinttal támogatja Áder János köztársasági elnök és feleségének kezdeményezését – ezek voltak a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb történések csütörtökön megyénkben.

Kiss Anna

Az egészségügyi dolgozóknak gyűjtenek a könyvtárban Algyőn. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván ma­­radt gyermekek megsegítésére egy alapítvány létrehozását in­­dította el. Csongrád-Csanád Megye Közgyűlése nevében Gé­­mes László elnök, az önkormányzat vezetése és dolgozói személyes felelősségüknek érzik e nemes ügyben létrehozott alapítvány támogatását, ezért a Regőczi István Alapítványt egymillió forint felajánlásával támogatja a megyei ön­kormányzat.

Magánemberként is hozzájárulásukat adják, és arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a koronavírus-járvány ál­­dozatainak árván maradt gyermekeit.

A megyében növekszik a beoltottak száma, a Szegedi Tudományegyetem dolgozói egy nap alatt, április 21-én 659 oltást adtak be.

A kisebb településeken is egyre többen részesülnek védőoltásban, a II. számú szatymazi háziorvo­­si praxisban április 16-ig 667 ember részesült legalább egy védőoltásban, és a regisztrációs lista alapján még mintegy 300-an várnak oltásra.

Fotó: Lehoczky Péter/ MW

Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok megyénkbe, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalhoz szerdán Moderna-vakci­­na jött, de a szál­­lítmány nem sokáig maradt a hivatal nép­egészségügyi főosztályának épületében, ugyanis a megérkezést követően ki is szállították a megye öt oltópontjára.

Eközben Tiszasziget háziorvosa a rendelő közösségi oldalán azt közölte, hogy jövő héten még több tiszaszigetit tudnak beoltani a Sinopharm-vakcinával.

Erre péntek délig az jelentkezhet a [email protected] címen, aki regisztrált a védőoltásra, nem szenved daganatos betegségben, és nincsen nem egyensúlyban lévő krónikus betegsége. Azt is kérték, hogy telefonon csak az jelezze igényét, aki nem tud e-mailt küldeni.

Az egészségügyi dolgozóknak gyűjtenek a könyvtárban Algyőn.
Fotó: Karnok Csaba

Az egészségügyben dolgozókat tovább segítik az algyőiek, akik új, 39–42-es méretű zoknikat, vastag, 5 literes műanyag zacskót, továbbá édes és sós harapnivalót, teát és kávét, kék tollat, nedves törlőkendőt, papír kéztörlőt és WC-papírt gyűjtenek az Algyői Könyvtárban. Az adományokat a szegedi Covid-osztályokra juttatják el.

A baktói Müller Horgásztó tulajdonosa pedig a mentők, a rendőrök és a tűzoltók pihenéséhez szeretne hozzájárulni, így a pandémia alatt ingyenes belépést biztosít az ezeken a területeken dolgozóknak a tó­­hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában