tesztelik az időpontfoglaló rendszert

2021.04.21. 12:50

Aki SMS-t kap, Szegeden is időpontot foglalhat a jövő heti tömeges oltásra – kipróbáltuk a regisztrációt!

Az opratív törzs mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a hétvégén 600 ezer Sinopharm vakcinát várnak az országba. A szállítmányt a háziorvosok és a kórházi oltóponton osztják majd el 300-300 ezer arányban.

delmagyar.hu

Budapest, 20210226 A háziorvosok megkezdték az oltást a kínai vakcinával Fotó: Dombóvári Tamás (DT) Bors képen: a kínai vakcina doboza

Forrás: Bors

Fotó: Dombóvári Tamás

Jövő hét elején így 70 ezer ember kap lehetőséget, hogy felvegye a kínai vakcinát az oltópontokon, többek között Szegeden is. Kollégáink közül többen is kaptak értesítést a vakcinációról.

Kísérleti jelleggel új időpontfoglaló rendszer indul

György István, az oltási munkacsoport vezetője a mai operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy új időpontfoglaló rendszert.

Pécsett, Debrecenben, Szegeden és Budapesten a kórházi oltópontokra lehet helyet foglalni.

70 ezer ember kap ma SMS-t erről, ők élhetnek a lehetőséggel. Hozzátette, hogy akik megkapják az üzenetet, azok április 22-e 16 óráig keressék fel az ott megadott weboldalt, és foglaljanak időpontot április 26-28 között. Amennyiben úgy állapítják meg, hogy sikeres az elektronikus időpontfoglaló rendszer, azt a jövőben is alkalmazni fogják.

Az operatív törzs teljes mai tájékoztatójáról itt tudhat meg többet.

Tapasztalataink az SMS-értesítéssel kapcsolatban

Nem átverés, valóban a központtól kapunk értesítést a vakcinációra!

Ezt az üzenetet kapták meg azok, akik jelentkezhetnek a jövő heti, kínai vakcinával való oltásra.

Kollégáink közül többen is kaptak üzenetet, hogy jelentkezhetnek a jövő heti tömeges oltásra. Fontos, hogy ez az oltás kizárólag Sinopharm vakcinával történik. Az SMS tartalmazza az Elektornikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér linkjét, ahol a rendszer TAJ-számot, születési évet kér, majd azt kell kiválasztanunk, hogy melyik városban szeretnénk felvenni az oltást. Ezután egy listán láthatjuk, hogy az adott városban melyik oltópontot és időpontot választhatjuk. Szegeden többek között a Vasas Szent Péter utcai oltópont, valamint a Tisza Lajos körúti infektológiai ambulanciát ajánlja fel.

Az időpontok hétfő kora reggeltől szerda késő estig választhatók.

A listában nemcsak a szabad időpontokat tünteti fel a rendszer, így lehet, azt írja ki, hogy az időpont már foglalt. Tehát ha nem sikerül elsőre, próbálkozzunk tovább!

A foglalás után a rendszerben lévő e-mail címünkre már kapunk is egy üzenetet, amely tartalmazza az időpontot, a helyínt, és a kinyomtatandó nyilatkozatot, melyet kitöltve kell magunkkal vinni a TAJ-kártyával és személyi igazolvánnyal együtt.

A felület egyébként letisztult, egyszerű. Az időpontfoglalási lista kis hibáját leszámítva adja magát, mit hogyan kell csinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában