Az OTDK három szekcióját is a SZTE szervezi

2021.04.06. 16:41

Elkezdődött az ifjú kutatók szegedi seregszemléje

A 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia összesen 16 szekciójából három szervezését is a Szegedi Tudományegyetem vállalta magára.

munkatársunktól

20201026 Szeged Szegedi Tudományegyetem helyett Szent-Györgyi Albert nevét viselné a helyi univerzitás. Képen: Rektori hivatal épülete Szent-Györgyi Albert szobrával a Dugonics téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Fizika, Földtudományok és Matematika szekció, valamint az Orvos- és Egészségtudományi szekció ünnepélyes megnyitóját egyaránt tegnap tartották, míg a Testnevelés- és Sporttudományi szekció előadássorozata ma kezdődik. A konferencia idén a járványhelyzet miatt az online térben zajlik, és mindhárom szekcióban április 9-én zárul a legkiválóbb kutató diákok rangos seregszemléje, mely során egymással versengve számolnak be az egyetemeken zajló kutatásaikról.

Az Orvos- és Egészségtudományi szekció megnyitóján Rovó László, az SZTE rektora köszöntötte az ifjú kutatókat.

– Nem egymással, hanem önmagukkal versenyeznek. Itt értik és tanulják meg azt, ami a legfontosabb egy értelmes élet eltöltésében: az önmagunkban lévő kreativitás megismerése és felhasználása. Gyakran mondják, hogy a modern orvostudomány a megfelelően kivitelezett protokollok betartására épül. Ám az igazi kihívás az új, modern tudást involváló protokollok megalkotása. Azok számára, akik elindulnak e rangos versenyen, e kapu nyílik meg – fogalmazott.

A Fizika, Földtudományok és Matematika szekcióba összesen 296 dolgozatot neveztek, az Orvos- és Egészségtudományi szekcióban pedig tíz párhuzamos tagozatban összesen 520 hallgatói előadás zajlik le három nap során.

Az OTDK összesen 530 tagozatában hirdetnek majd első, második és harmadik helyezettet, az idei seregszemle újdonsága, hogy a tagozatgyőztesek részvételi jogot szereznek a 16 szekcióban várhatóan szeptember első hetében megrendezendő, személyes részvételű prezentációs versenyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában