39. Magyar Sajtófotó Pályázat

2021.04.15. 15:30

Két kategóriában is díjat nyert Török János – Fotók

Lapunk fotóriportere, Török János a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton művészet kategóriában második, mindennapi élet kategóriában pedig harmadik helyet ért el.

Munkatársunktól

“Amióta a fiam meghalt, újra szívom.”

Fotó: Török János

A művészet kategóriában díjazott felvétel a Szegedi Nemzeti Színház évadnyitóján készült tavaly szeptemberben.

Évadnyitó a színházban. A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat zsűrije második hellyel díjazta a felvételt. Fotó: Török János

János azt mondta, ez egy átlagos, napilapos munka volt, amibe azzal próbált meg valami pluszt csempészni, hogy nem elégedett meg egy lentről készült felvétellel, hanem körbejárta az emeleti páholyokat és onnan készítette el a díjazott felvételt.

– Többet akartam kihozni belőle – mondta.

A mindennapi élet kategóriában díjazott sorozata egy tavalyi, társadalomábrázolás kategóriában elismert sorozatának köszönhetően született.

– Korábbi alanyomnál voltam látogatóba, Kecze Ferencéknél, ők meséltek nekem Vica néniről, aki ott lakik a szomszédban. Korábban is jártam már nála, átmentem hozzá és összeismerkedtünk – mesélte, így született meg az Amióta a fiam meghalt, újra szívom című, most díjazott sorozat. Ebben Viktória néni életét ismerhetjük meg, aki korábban Újszentiván szélén, egy egyszobás lakásban lakott fiával, Antallal, akit 2019-ben három hét alatt vitt el a tüdőrák. Fia halála után szokott vissza a cigarettára és azóta is szívja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában