Közgazdasági diákolimpia

2021.04.08. 17:58

Két kőrösys diák a legjobb öt magyar között

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákja, Nacsa Flóra győzelmével zárult a 2020–2021-es Közgazdasági Diákolimpia magyarországi döntője a héten.

munkatársunktól

20201124 Szeged Móra-park és Stefánia felújítása részlegesen elkészült. Képen: Stefáia Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba (illusztráció)

A második helyezett Házi Bálint, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum diákja lett, de a nemzetközi döntőbe jutott még iskolatársa, Szabó Dániel is. Vagyis az öt magyar diákból, aki hazánkat képviseli majd, kettő kőrösys.

A több fordulós megmérettetésre 37 településről csaknem 300 tanuló jelentkezett, a nemzeti döntőt online rendezte meg a Magyar Közgazdasági Társaság.

A verseny zárszavában elhangzott, ez évtől a nemzetközi döntőn dobogós helyezést elérő diákok 30 többletponttal gazdagodnak a szakirányú egyetemi felvételi eljárás során. A diákolimpián a magyarok, csehek, lengyelek és szlovákok mellett a 2020–2021-es tanévben már görög és kínai tanulók is versenyeznek. A vetélkedő nemzetközi döntőjében velük mérik össze majd tudásukat angol nyelven a legjobb szegedi diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában