sokan megfeledkeznek a szabályokról

2021.04.07. 19:02

Kisokos a Deszken építkezőknek

Sokan megfeledkeznek arról, hogy milyen szabályokra kell figyelni, ha valaki házat épít, ezért most egy kisokost állított össze számukra a deszki önkormányzat. Arra kérik például az új lakókat, hogy kezdjenek a bejáró kialakításával, így a gépek nem akadályozzák mások közlekedését.

Kiss Anna

34 helyszínen építkeznek, őket a segíti az önkormányzat Közterület ABC-je. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Fotó: Karnok Csaba

Egyre többen választják lakhelyüknek Deszket, így a település lakosságszáma már jóval meghaladta a négyezret, jelenleg eladó ingatlant sem találni a Szegedhez közeli községben, ha véletlen van is, akkor arra pillanatok alatt lecsapnak.

34 helyszínen építkeznek, őket a segíti az önkormányzat Közterület ABC-je.
Fotó: Karnok Csaba

Király László polgármester la­­punknak arról számolt be, hogy néhány hónap alatt tavaly év elejére 57 telek kelt el, most 34 helyszínen zajlik építkezés. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy a Deszkre költözőknek és ott építkezőknek készítenek egy Közterület ABC-t, amelyben arról számolnak be, hogy mit lehet, mit nem szabad és mit kötelező megtenniük a közterületekkel kapcsolatban.

Elmondta, sokan Szegedről költöznek ki, ők megszokták, hogy a megyeszékhelyen milyen szigorú szabályok vannak, azonban arról megfeledkeznek, hogy Deszken is van szabályzat, amit figyelembe kellene venni.

Emellett a településen élők közül többen is panaszkodtak arra, hogy az építkezésen dolgozók járműveikkel, a munkagépekkel fel­­hordják a sarat az úttestre, és nem takarítják el maguk után, valamint ezek az autók és gépek sokszor úgy parkolnak, hogy alig lehet tőlük közlekedni – tette hozzá.

Ezért például a kisokosban arra kérik az építkezőket, hogy mielőtt a házhoz hozzákezdenének, alakítsák ki a bejárót, ahová be tudnak állni, így nem kell az úton vesztegelniük. Továbbá szóba kerül a kiadványban a fásítás, a fakivágás és az önerős utcai járdaépítés is, utóbbihoz egyébként építőanyagot biztosít az önkormányzat akkor, ha azt az ingatlan utcavonalával párhuzamosan alakítják ki.

Kiderült, az is gond helyben, hogy az építkezésekkor betemetik a csapadékárkokat.

Az ABC-t postai úton kapják meg az új lakók, valamint az önkormányzat egyik munkatársa személyesen is visz belőle az építkezésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában