a Teleki utcai Bölcsődének év végére kell elkészülnie

2021.04.14. 17:43

Márki-Zay Péter a kormányt hibáztatja a fejlesztések elmaradásáért

Április 14-én online sajtótájékoztatót tartott Márki-Zay Péter polgármester a hódmezővásárhelyi fejlesztésekről. Bejelentette, kikerült a központi közbeszerzési felületre a Teleki utcai Bölcsőde kiviteleztetésének pályázata, amire 4 hónapot várt a város.

Kovács Erika

A Teleki utcai Bölcsőde kialakítása a tervek szerint év végére készül el. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A fejlesztésre európai uniós forrást nyertek. A munkálatokkal december végére kell elkészülni.

A Teleki utcai Bölcsőde kialakítása a tervek szerint év végére készül el. Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

Elmondta, a Németh László Általános Iskola és Gimnázium fejlesztéséről 3 éve aláírt szerződése is volt a városnak, amit visszavontak, azóta is támogatói okiratra várnak. A könyvtár és tudásközpont felépítése Márki-Zay Péter szerint azért maradt el, mert a kormány az önkormányzat által kiválasztott másik helyszínre nem adta meg ugyanazt a támogatást, amit addig ígért.

A településvezető vitatta a kormány álláspontját a Csengettyű közi 33 lakás sorsával kapcsolatban is.

- A kormányzat segítségére várunk az ipari park további 100 hektáros fejlesztésével. A jelenlegi ipari parki terület szinte teljes egészében befektetőkre talált. A kormányzatra vár egy naperőmű-fejlesztés, a szakképzési centrum felújítása, a református gimnázium fejlesztésnél ugyancsak a kormányzatra várunk. A tervek megvannak és a kommunikációs feladatokat is elvégeztük. A 117 kilométeres kerékpárútépítésnél az Innovációs és Technológiai Minisztérium a felelős, a terveket már megpályáztattuk, jelenleg készülnek. A továbblépés a minisztérium feladata.

A polgármester a jó hírek között említette, hogy szavait idézve „Lázár János tram-trainje, vagy „vasvillája”, ahogy többen nevezik, valóban halad, de óriási költség- és időtúllépésekkel” – mondta a városháza díszterméből közvetített sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában