Rozsdamentes kosarak a városban

2021.04.01. 18:16

Minden makói városrészbe jutott az ötven új szemetesből

Állta a szavát a kandallóiról Európa-szerte ismert Váll-Ker Kft., és a napokban átadta az önkormányzatnak azt az 50 utcai szemétgyűjtőt, amelyet az önkormányzati képviselők kérésére gyártottak le. A cég az esztétikus, tartós szemeteseket ráadásul ingyen adta.

Szabó Imre

Átadó a Váll-Ker Kft. telephelyén. Fotó: makói önkormányzat

A félszáz szemétgyűjtőt a napokban adta át a vállalat központi telepén a cég két vezetője, Nagy Mihály és Tóth István a város polgármesterének, Farkas Éva Erzsébetnek és a helyi zöldprogram tanácsnokának, Csermák Szilviának. Mint megírtuk, az első 15 darabot Székely Ildikó önkormányzati képviselő kérésére gyártotta le, majd adta át ingyen az Európa-hírű kandallógyár. Székely Ildikó azért kérte ezeket, mert választókerületében, különösen a Bajcsy-Zsilinszky-lakótelepen és környékén arra panaszkodtak az ott élők, hogy az utak, járdák mentén sok a szemét. Ezeket aztán novemberben helyezték ki – jutott belőlük a Liget utcai kerékpárút mellé és a Maros-parti üdülőövezetbe is. Annak érdekében, hogy a helyükön maradjanak, le is betonozták valamennyit.

Átadó a Váll-Ker Kft. telephelyén.
Fotó: makói önkormányzat

Az ötlet kettős sikert aratott. Egyrészt a környéket rendszeresen járva tapasztaltuk, tényleg kevesebb lett az eldobált hulladék, másrészt ezt látva a többi egyéni körzettel rendelkező képviselő is igényelt szemeteseket. Ezeket a vállalkozás már korábban legyártotta, de most fordult olyan enyhére az idő, hogy ezeket ki lehet helyezni, le lehet betonozni. A cég természetesen ezeket is ajándékba adta. Belőlük mindegyik körzetbe azonos mennyiségű kerül, azt pedig, hogy ezeket hová helyezzék ki, az illetékes képviselő dönti el.

Gyártani fogják?

– A szemetesek rozsdamentes kosarai a legmodernebb technikával, lézervágással készültek, a tartólábak pedig vaslemezből. Utóbbiakat le is festettük

– árulta el Tóth István, a Váll-Ker Kft. alapító igazgatója. A kosarak anyaga tulajdonképpen hulladék, hiszen a cég a fémlapokból kieső kis négyzetlapokat használja, az Angliába és Dániába exportált kandallók üvegszorítójaként. A szemetesek egyébként esztétikusak és praktikusak egyben.

– Még nem gondoltunk rá, de ha lesz iránta igény, lehet, hogy gyártani fogjuk termékként

– felelte, amikor rákérdeztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában