150 ezer forintos díj

2021.04.13. 19:36

Pályázat középiskolásoknak: a motivált és elszánt diákokat keresik

Középiskolásoknak hirdet ösztöndíjpályázatot a Szentes-Csongrádi Rotary Club. A kiírásban olyan lelkes, jól teljesítő fiatalokat keresnek, akik kiemelkedően teljesítenek valamilyen tudományágban, művészeti területen, vagy a sport világában rendelkeznek átlagon felüli teljesítménnyel.

Majzik Attila

– Az a küldetésünk, hogy támogassuk a nehéz helyzetű, tehetséges tanulókat. Számunkra az az öröm, ha mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az általunk segített fiatalok sikeresek lehessenek. Bízunk benne, hogy a tavalyinál is sikeresebb lesz a pályázatunk, és minél több diák fog jelentkezni – fogalmazta meg a rotarysok céljait Dobos Ferenc, a Szentes-Csongrádi Rotary Club elnöke a „Higgy magadban és kinyílik a világ!” pályázatuk online sajtótájékoztatóján.

A pályázat programjának részleteit Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója ismertette.

– Pályázatunkon Szentesen vagy Csongrádon tanuló, 9-11. osztályos középiskolások vehetnek részt.

Motivált és elszánt fiatalokat keresünk, akik legalább egy tárgyból kiemelkedő, dicséretes, esetleg országos versenyeken jó helyezést értek el, vagy valamilyen tudományágban, művészeti területen, illetve a sport terén képesek az átlagon felüli teljesítményre – tájékoztatott Mészáros Zoltán.

A jelentkező diákokra két 150 ezer forintos nagydíj vár, valamint nyolc 50 ezer forintos különdíjat és tíz 10 ezer forintos támogatást is kiosztanak.

A pályázóknak nincs más dolguk, mint írásban jelentkezni: ehhez a diákoknak az eredményeiket ismertető bemutatkozás mellett egy esszét kell írniuk arról a területről, amivel kapcsolatban az ösztöndíjat fel kívánják használni, valamint szükséges egy pedagógus vagy edző ajánlólevele, illetve diáktársak ajánlása is.

Jelentkezni a rotaryszentescsongrad.hu/palyazat oldalon lehet május 31-ig. A húsz legjobb pályázóval szóban is elbeszélgetnek, a végső győztesek személyéről július 31-ig dönt a bíráló bizottság.

A tanulók mellett a pedagógusok munkáját is elismeri a rotary club: a diákösztöndíjak átadásakor az év tehetséggondozó pedagógusát és tehetséggondozó iskoláját is megválasztják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában