Örökmozgó gyermekeket és kis tudósokat is várnak

2021.04.23. 12:32

Táborokkal készülnek a nyárra Vásárhelyen is

Az otthon, a közösségtől távol töltött hónapokkal felértékelődtek a szünidei táborok. Az aktívabb és elmélyültebb gyerekeknek is kínál programot a vásárhelyi művelődési központ. 

T. Sz.

Leporolt és újraszínezett ha­gyományos programokkal és számtalan újdonsággal is ké­­szül a vásárhelyi Bessenyei művelődési központ a szünidőre.

– Közel fél év otthonlét után a nyári táboroztatás a csa­­ládoknak élmény és lehetőség egyszerre. Tavaly harminc tematikus program telt meg pillanatok alatt, most hasonlóan aktívak az érdeklődők – mondta Varga Anikó intézményvezető. Hozzátette: december óta szervezik az idei táborokat, idén huszonkét kü­lönböző félét, de tizenegyből két turnust is indítanak. A ko­­rábbi tapasztalatok szerint a néptánc, az élmény-, kaland- és meseprogramok igen népszerűek.

A nyelvtanulásra a szünidőben különösen figyelnek, most először indítanak angolfoglalkozást.

Görhoki és tánc

Törekedtek arra a szervezők, hogy élménygazdag, tartalmas és hasznos, mókás és vidám legyen egyszerre a kínálatuk. A kifogyhatatlan energiájú gyerekeknek minden nap aktívan telik, gyakran külső helyszíneken, a Szegedi Vadasparkban, Mártélyon, vagy a város környékén kalandoznak, kerékpároznak.

A sportosabbaknak és vállalkozó kedvűeknek mindjárt itt van a görhoki- és floorball edzésekből álló turnus.

A táncos lábúak különböző táncstílusokkal, klasszikus balettel, kortárs tánccal, akrobatikával ismerkednek, de a mozgás mellett kézművességre és fejlesztő játékokra is szakítanak időt. A rendvédelmi tábor fő célja, hogy a fiatalok megismerjék a helyi rendvédelmi szervek munkáját. Ellátogatunk a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség telephelyeire.

Játékos stratégia

A különleges agyagműves tá­­bort kisebb létszámmal, legfeljebb tizenhárom résztvevővel tervezik. Lehet ismerkedni a kézi korongozással, a tárgyalkotással, mintázással, felrakásos, lapolási, préselési technikákkal. A tematikus turnusok többféle élményt kínálnak: az aprók tánca résztvevői a néptánc alapjaival, mondókákkal, népi gyerekjátékokkal ismerkednek, de emellett kézműves-foglalkozások, játék és kirándulás is várja a 3–8 éves korosztályt.

Sokféle stratégiai és táblajátékot tanulhatnak meg a gyerekek, miközben sport- és ügyességi játékokban bizonyítanak a Joker tábor általános iskolás résztvevői. Kirándulnak a vadnyugati városba.

Tudnivalók szülőknek

A táborok maximális létszáma huszonöt fő, június végétől augusztus közepéig, hétköznapokon 8 és 16 óra között kínálnak elfoglaltságot a gyerekeknek. A részvételi díjak az ebédet, a foglalkozások anyagköltségét és az esetleges útiköltségeket tartalmazzák. Jelentkezési határidő egy héttel a tábor kezdése előtti szerdai napon.

A részletes program elérhető a művelődési ház közösségi oldalán, illetve weboldalán is. De segíti a tájékozódást az épületre kihelyezett színes plakát, vagy a kollégák a recepción, a 62/533-317-es és a 62/867-6430-as telefonszámon, továbbá a [email protected] e-mail-címen.

Kalandos és vidám szünidei programokat ígér a vásárhelyi művelődési ház.

Archív fotó: Tábori Szilvia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában