#vakcina

2021.04.29. 10:58

Újabb adag Moderna oltóanyag érkezett Csongrád-Csanád megyébe (Galéria)

Az operatív törzs legutóbbi beszámolója szerint hétfőn 38 ezer Moderna érkezett az országba, ma pedig további 44 ezer. Az oltópontokon egyelőre csak Sinopharm és AstraZeneca vakcinára lehet jelentkezni.

delmagyar.hu

Bosnyákovits Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Fõosztályának vezetõje a Moderna amerikai biotechnológiai cég újonnan érkezett koronavírus elleni vakcinájával Szegeden, a kormányhivatal hûtõkamrájában április 29-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A beoltottak országos száma április 29-re 3 870 222 főre emelkedett, közülük 1 822 655 fő már a második oltását is megkapta.

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai összesen 73 ezer 285 védőoltást adtak be keddig. Ez mellett tovább folytatta munkáját a Magyar Honvédség több oltóbusza is. A katonák a megyében legutóbb Kiszomboron és Ásotthalmon oltották a regisztráltakat.

Csongrád-Csanád megyébe közben újabb adag Moderna szállítmány érkezett.

Akik még nem vettek fel a védőoltást, de regisztráltak, azok az interneten továbbra is bejelentkezhetnek Sinopharm oltásra, illetve újdonság, hogy az AstraZeneca is elérhető már ilyen módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában