Papírgyűjtés a petőfitelepi iskolánál

2021.05.26. 15:27

Becsengetésre szinte megtelt a petőfitelepi iskolánál a méretes konténer – Fotók

Papírgyűjtést hirdetett keddre a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola, a suli előtt, a Fő téren reggel hétre már ott állt a méretes konténer.

Kovács András

Papírgyűjtés a petőfitelepi iskolánál

Hamar elkezdett megtelni, fél 8 után valamivel óriási volt a pörgés körülötte, egymást kerülgették a cipekedő gyerekek, szülők és nagymamák.

Az első osztályos Fábri Méda Lilla édesanyjával érkezett és egy csomagtartónyi papírt pakoltak be a konténerbe. Nekik, ahogy a többieknek is, segített a pakolásban egy méretes autóval érkező úr, a hatodikos Hegedűs Gábor édesapja, hogy a felső régiókba is kerüljön papír, ne teljen meg túl hamar a konténer.

A harmadikos Puskás Gergővel és a hetedikes Mihállyal nem találkoztunk, édesanyjukkal és nagymamájukkal viszont igen. Utóbbitól, Balogh Szilviától tudtuk meg, hogy legalább egy mázsa papírt hoztak. Gyermekek nélkül pakolt Mikó-Kiss Anita és Csentes-Koszow Anikó is, fiaik, a másodikos Zalán és Balázs már bementek az iskolába, mire odaértünk.

Kevéssel 8 óra előtt már több mint háromnegyedig megtelt a konténer, amit az egyik tanárnő észre is vett az első emeleti nyitott ablakból, és előrelátóan meg is rendelte a cserét.

Egy kislányát hozó édesapa tőlem kérdezte és tudta meg, hogy délután 5 óráig tart a papírgyűjtés, látszott rajta, sajnálja, hogy nem hozott. Pedig van nekik bőven, csak éppen egy másik háznál. Amikor felvetettem, hogy hirdették a közösségi oldalakon, mondta, nincs fent, de tudott róla, csak máshogy alakult a reggel.

 

A kartonpapírt lapjára hajtogatva kérték a szervezők, az újságot azonban ömlesztve is várták, ennek ellenére az utóbbit legtöbben mégis kötegelve vitték. És jól tették, így volt gazdaságosabban pakolható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában