Nagy értékű műszereket kapott a szegedi gyermekklinika

2021.05.13. 13:30

Betegőrző monitorokat vettek

Két betegőrző monitort ajándékozott a Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány a szegedi gyermekklinikának. A műszereket a tavalyi 1 százalékos felajánlásokból befolyt pénzből vásárolták.

Munkatársunktól

A két betegőrző monitor a 2 éven aluli, nem intenzív osztályon fekvő kisgyermekek megfigyelését szolgálja majd a gyermekklinikán.

Fotó: Karnok Csaba

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány munkatársai 6 éve végeznek bohócdoktori szolgálatot a szegedi gyermekklinikán. Pataki Gergely alapító elmondta, a programon kívül – melyet az utóbbi időben kénytelenek voltak áthelyezni az online térbe – folyamatosan igyekeznek tárgyi felajánlásokkal is segíteni az intézmény munkáját. – Elhatároztuk, hogy az adó 1 százalékos felajánlások egy részét minden évben a klinika eszközparkjának fejlesztésére fordítjuk. Hogy mit vásárolunk, azt egyeztetés útján döntjük el, így mindig olyasmivel tudunk segíteni, amire valóban szükség van – tette hozzá.

A két betegőrző monitor a 2 éven aluli, nem intenzív osztályon fekvő kisgyermekek megfigyelését szolgálja majd a gyermekklinikán. Fotó: Karnok Csaba

Az alapítvány tavaly kiemelkedően sok pénzt kapott az adózóktól, így összesen 1 millió forintot tudott műszerbeszerzésre fordítani.

Két betegőrző monitort vásároltak, melyek árából még kedvezményt is kaptak, az adomány összértéke közel 1,4 millió forint volt.

Ezeket szerdán adták át Bereczki Csabának, a SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ igazgatójának. Az intézményvezető elmondta, jelenleg több mint 10 éves gépekkel dolgoznak, ezeket cserélik le az új műszerekre. A két monitor az általános osztályra kerül, ahol a protokoll szerint minden 2 év alatti kisgyermeket monitoroznak, hiszen ők még nem tudják jelezni, ha rosszul érzik magukat vagy valami probléma lép fel.

A Mosolykommandó Alapítvány egyébként a karantén időszaka alatt sem tétlenkedett: számítógép-adományokkal segítettek rászoruló gyerekeket, egy, a családi házát egy sajnálatos tűzeset miatt elvesztett családnak gyűjtöttek pénzt az újrakezdéshez, valamint a szokásos karácsonyi adományozás során is több száz családnak sikerült szebbé varázsolni az ünnepeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában