Szeged

2021.05.13. 14:40

Egy újabb szög a Cserepes sori piac koporsójába

Vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt a csaknem 16 millió forintot, amit a piros pavilonsor megépítésére kapott, és egyben hivatalos lett a cég vezetőváltása is szerdán.

Suki Zoltán

20210130 Szeged február 1.-től bezárhat a Cserepes sori piac fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Azt már hónapok óta tudni, hogy a Cserepes sori piacnak a korábbi formájában január utolsó napjától vége van. A jövőjéről már sokan beszéltek, volt szó költözésről is, de eddig semmi sem lett a tervekből. Pedig a város azt is ígérte, hogy március 6-tól Móravároson egy héthektáros területen, a Cserepes sor 14–18. alatt folytatódnak a szombati kirakodóvásárok.

A piac ügye szerdán újra a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé került, mert a piac ügyvezetője szavazást kért a cég tagjaitól több kérdésben is. Az egyik az éves mérleg elfogadása, a másik a társasági szerződés módosítása, a harmadik egy szerződés megszüntetése és a negyedik az új ügyvezető megbízása volt.

Ezek közül a legérdekesebb az, hogy vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt az uniós támogatást, amit korábban a piros pavilonsor megépítésére kapott. Ez a kamatokkal együtt csaknem 16 millió forint.

A piacot üzemeltető cég még 2014-ben kötött támogatási szerződést a Magyar Gazdaság­fejlesztési Központ Zrt.-vel a piros pavilonsor megépítésére. A piac csaknem 14 millió 609 ezer forintot kapott, erre jön rá nagyjából 870 ezer forint kamat. A Városüzemeltetési Iroda szerint azonban Erdős István korábbi ügyvezetőt okolja a bajért, mert szerintük olyan kötelezettségeket vállalt, amelyekről már a szerződéskötéskor látszott, hogy nem lehet teljesíteni. Ezeket azonban nem részletezik.

Részletezik viszont a Vőneki Edit helyére kinevezett új ügyvezető adatait. A bizottság elé került, mindenki számára elérhető iromány része a piac tulajdonosainak készített taggyűlési előterjesztés is. Ebben pedig si­­került olvashatóan benne hagyni az új ügyvezető, Kiss Katalin személyi igazolvány-, adó- és tajszámát, a lakcímével, az anyja nevével és a születési helyével és dátumával együtt.

A változásokat Botka László polgármester egyébként elfogadta, erről a veszélyhelyzet miatt most is egyedül dönthetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában