sportcsarnok, mozi, rendezvények

2021.05.01. 19:16

Makón is folytatódik a nyitás, nem kell majd maszk a moziban

Folytatódik Makón az intézmények újranyitása a központi rendelkezésekhez igazodva: az Erdei János Városi Sportcsarnok szolgáltatásait május 5-től, a Hagymaházét pedig május 6-tól vehetik ismét igénybe az érdeklődők.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Az erről a Hagymaházban tartott sajtótájékoztatón a divízió vezetője, Zsámboki Erika elmondta, elsőként a mozi lesz látogatható. Hét közben 3, szombaton 4, vasárnap pedig 4 vetítés lesz.

Belépni a felnőtteknek védettségi igazolvánnyal lehet, de aki ilyennel rendelkezik, annak maszkot sem kell viselni a nézőtéren és az egy háztartásban élők között helyet sem kell majd kihagyni.

Azt pedig a sportcsarnokot irányító Márton Imrétől tudtuk meg, hogy a plasztikkártyát ott is elkérik mindenkitől, kivéve az igazolt versenysportolóktól.

A sajtótájékoztatón jó hírek hangzottak el. Fotó: Szabó Imre

Az elhangzottakhoz Farkas Éva Erzsébet polgármester hozzátette: a város közösségi életének az újraindítását is tervezik, júniustól minden hétvégén lesz valamilyen program, a városrész-napok sem maradnak el.

A városnapot a szokásos május eleji időpontban biztosan nem tudják megrendezni, augusztusban azonban pótolni fogják.

Ha a beoltottak száma eléri az 5 milliót, Makón júniusban hétvégenként újból lesz SzabadON Fesztivál koncertekkel, kézműves vásárral, és megrendezik az augusztus 20-i forgatagot, szeptemberben pedig a szokásos nagyszabású Hagymafesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában