egy szappant is kapott ajándékba

2021.05.20. 10:29

Motiváló gondolatokkal biztatta a radnótis diákokat Karikó Katalin – Videó, fotók

Csütörtök reggel a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba látogatott Karikó Katalin világhírű biokémikus, ahol a biológia szakos, 10. osztályos fiataloknak tartott előadást.

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

A diákok lapunknak elmondták, hogy olyan inspiráló gondolatokat kaptak Karikótól, amelyek többek között arról szóltak, sosem szabad feladni és nőként is lehet érvényesülni a tudományos világban. Az iskolában megkapta a 30. Nemzetközi Biológiai Diákolimpia érmét, mivel ő is a biológia bajnoka.

Emellett az oltásokról, illetve a kutatói munkájáról is számot adott. Az előadás után az udvaron vastaps fogadta a tudóst, ahol az iskola minden diákja útravalóul kapott tőle néhány biztató mondatot.

Az intézmény diákjainak azt tanácsolta, hogy amit később munkájuknak választanak, azt szívvel-lélekkel csinálják, az álmaikat pedig sose adják fel.

Nagy Anett intézményvezető köszönetét fejezte ki a tudósnak azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt hónapokat vakcinafejlesztéssel töltötte. Ezt követően átadta a diákok által, a karanténban készített ajándékokat: többek között egy grafikát a régi és a mostani SZBK-időkről és a hatékony kézmosás érdekében az egyik diák által készített kézműves szappant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában