családi napot tartottak

2021.05.30. 16:19

Ötfejű sárkány járt Dócon – Fotók

Elrabolta az ötfejű sárkány a királykisasszonyt, akit meg kellett menteni, és ha még ez nem lenne elég, a csodababok is kikeltek vasárnap délelőtt Dócon, ahol családi napot tartottak a levendulásban és a művelődési házban.

Munkatársunktól

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Baranyi Ildikó, Bergendóciai mesemondó a meseösvény kiindulási pontján elmondta az Égig érő fa című mesét. Ezután a gyerekek a mese részleteivel túrára indultak, ahol állomásonként egy-egy részét eljátszották a mesének. Ez azonban nem csak játék volt, hanem tanulni is lehetett, hiszen például a királykisasszony kertjében benne volt a levendula és más gyógynövények is. Közben meseműhelyet tartottak, de azt már a felnőtteknek, hogy népszerűsítsék az élőszavas mesemondást.

Délután pedig a Kétfülű mesemondó érkezett, aki Tesla meséit mutatta be, kísérletekkel.

Nikola Tesla a megálmodója rengeteg olyan eszköznek, amiket a mai napig használunk, a rádiótól a távirányítóig, az elektromotoroktól a neon­lámpán át a helyből felszálló repülőgépekig. Kutatásai során arra kereste a megoldást, hogyan tudna egy olyan, környezetbarát és biztonságos szerkezetet létrehozni, aminek segítségével az egész világot el lehetne látni elektromos árammal, teljesen ingyen.

A nap fénypontja pedig egy utazás volt az állatmesék világába. Lovaskocsival a balástyai állatsimogatóba mentek a résztvevők, ahol aztán a mesékben gyakran előforduló állatokkal ismerkedhettek meg testközelből a gyerekek és felnőttek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában