Szeged

2021.05.19. 12:44

Újra várja a látogatókat a megújult füvészkert

Az országszerte nagy népszerűségnek örvendő intézmény falai mögött az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak. A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje multifunkcionális épülettel, újraaszfaltozott utakkal, felfrissített Japánkerttel, azon belül egy új tori kapuval és egy megújult rendszertani gyűjteménnyel lett gazdagabb – írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem.

delmagyar.hu

Fotó: Sahin-Tóth István

A beruházásra 80 millió forintot fordított az intézmény, ennek egy része önerőből, azaz az elmúlt években félretett bevételéből, másik része pedig az egyetem központi támogatásával valósulhatott meg. A fejlesztésekre 2020 őszén és 2021 elején végezték, amíg zárva tartott a füvészkert.

Fotó: Sahin-Tóth István

A bejáratnál felhúzott új épületben a pénztár mellett egy büfé, egy női és egy férfi mosdó, valamint egy terasz is helyet kapott. A teraszon több eseményt is szeretnénk megrendezni, amennyiben ezt a járványügyi szabályok is lehetővé teszik. Ilyenek lesznek például a különböző tematikára épülő kiállítások vagy a gyermekeknek szánt csoportos foglalkozások.

- Ha lehetséges, megszervezzük a Levendula és Lótusz Napokat is

– emelte ki Németh Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének vezetője.

Az intézmény vezetője hangsúlyozta: a botanikus kert továbbra is védettségi igazolvány nélkül, bárki számára megtekinthető, a trópusi üvegház azonban egyelőre zárva marad. A lepkeház, a páfrányház és az orchidea ház a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára viszont már szabadon elérhető. A maszkviselés viszont az intézmény teljes területén kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában