Balkonládákat fogadnak örökbe az iskolások

2021.05.17. 19:45

Virágokat ültetnek a bordányi gyerekek

A 6. a és b, valamint a harmadik osztályosok ültettek virágokat a hétfői esős időben a bordányi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán.

A. T. J.

Bordány – 2021.05.17. Osztályok balkonládákba ültetik a virágokat az iskolába. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A vidám gyerekzsivajban a fiúk némi távolságtartással álldogáltak, míg a lányok dolgoztak. Szabó Zsolt azt mondta, kicsit szereti a virágokat, kedvence a rózsa, mert szép a színe. Ennél többet Varga Fannitól sikerült megtudni, aki hozzátette, hogy pozsgás is van a virágok között. Ő azért örül az iskolai virágosításnak, mert színesek és jó az illatuk.

– Azért ültetünk, hogy szebb legyen az iskola és legyen benne egy kis szín – tette hozzá.

Ezt Ocskó Zoltán igazgató egészítette ki azzal, hogy az intézmény vezetősége azért döntött a díszítés mellett, hogy a gyerekek otthonos környezetben tölthessék a tanévből hátralévő időt.

Iskolájukat díszítik a bordányi gyerekek. Minden osztály két virágládát ültet tele virágokkal. Fotó: Karnok Csaba

– A digitális oktatás ideje alatt a munkatársak felújításokat végeztek a folyosókon és a tantermekben is. Most virágosítási akciót szervezünk, azt kértük, hogy évfolyamonként két-két balkonládát fogadjanak örökbe az osztályok, amelyekbe közösen ültessenek virágokat az osztályfőnökök irányításával – magyarázta.

A virágosításnak természetesen pedagógiai célja is van.

– Amellett, hogy bízunk benne, lesz ballagás és ezek a virágok addigra megerősödnek, a munkában a gyerek körme kopik, ők dolgoznak meg érte, hogy szebb legyen a környezetük, így talán jobban megbecsülik és büszkék lehetnek arra, amit közösen megteremtenek. Éppen ezért felcédulázzuk a virágládákat, hogy tudjuk, melyik osztály munkája – mutatta körben az igazgató az ablakpárkányokon sorakozó virágládákat. Hozzátette, a környezettudatosságra nevelés fontos része, hogy mi magunk is tegyünk környezetünkért. Közben a szintén hatodikos Lázár Levente is igyekezett tenni környezetéért.

– A lilákat én hoztam, az meg ott petúnia, ennyit tudok – jelentette ki lelkesen a színes virágokra mutatva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában