Szeged

2021.06.16. 12:32

13 megyei nyertes a Hungarikum pályázaton

A 930 millió forintos keretösszegű Hungarikum 2021 pályázatra 925 pályázat érkezett, együttesen 3 milliárd forintos támogatási igénnyel, közülük 342 nyert támogatást – jelentette be Nagy István agrárminiszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.

Munkatársunktól

A nyertesek közt ott van 13 megyei pályázat is, így például Csongrádon Kürtőskalács Fesztivált rendezhet a Körös-Torok Kultúrájáért Egyesület, míg a dóci önkormányzat létrehozhatja a Bergendóciai Csodakertet. Továbbá a Szentes Kistérségi Civil Televíziózásért Alapítvány, a csongrádi önkormányzat és a Makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvány a helyi értékek népszerűsítésére nyert támogatást. A Tűzköves Hagyományőrző Ismeretterjesztő és Kulturális Alapítvány is nyert, Tanítana-Tanulna a szegvári lakodalmas kalács hagyományának megőrzésére.

A sándorfalvi önkormányzat a Hungarikum kiállítótér kialakítását folytathatja, a balástyai önkormányzat múltidézést tart majd, a Csongrád és Térsége Lovas Klub Egyesület lovas programokat szervezhet a tanyavilágban, a tiszaszigeti önkormányzat pedig a HUN-2021 című pályázatát valósíthatja meg.

Emellett a Jobb Szegedért Egyesület és a Móranet Nonprofit Közhasznú Kft. is a nemzeti értékeinket népszerűsíti majd, a megyei önkormányzat pedig a megye értékeit és határon túli értékeinket helyezi fókuszba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában