Felesleges a sárga kukát használni?

2021.06.09. 10:10

A szelektív hulladék is a Sándorfalvi úti szeméthegyet növeli

A képviselő szerint a hulladéklerakó szemétdombra válogatás nélkül kerül a szemét.

K. A. R.

Felesleges a sárga kukát használni? Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– Zöld várost akar csinálni a polgármester és Mihálik Edvin zöldtanácsnok Szegedből, miközben a városlakók által szelektíven, a sárga kukába gyűjtött szemét a Sándorfalvi úti szemétdombra megy – közölte szerdán Szabó Bálint önkormányzati képviselő a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán. A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója szerint ugyan a városban külön kukásautók gyűjtik össze a szelektív hulladékot, de azt végül nem a válogatóba, hanem a szemétdombra öntik.

Felesleges a sárga kukát használni? Fotó: Frank Yvette

Jelezte, az elmúlt hetekben 43 olyan autót számoltak meg, amelyiknek a sofőrje is azt mondta: az a feladata, hogy a dombra vigye a papírt, a műanyagot és a fémet. Szabó Bálint szerint így kidobott pénz volt az a 7 milliárd forint, amit az Európai Uniótól kapott a város a sárga kukás rendszer kialakítására. A képviselő szerint ez nemcsak etikátlanság, hanem törvénytelenség is lehet egyben, ráadásul a szelektív hulladékgyűjtésből pont olyan kész átverés show-t csinál a városvezetés, mint az a Cserepes sori piaccal tette.

Rámutatott: Botka Lászlóék átverik a környezettudatos szegedieket.

Szabó Bálint arról is beszámolt, hogy a járványhelyzet alatt távozott a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. vezetői posztjáról Koltainé Farkas Gabriella, akinek a munkájával egyébként többnyire elégedettek voltak a városban élők, azonban azt nem tudni, hogy mindez miért történt. A képviselő azt reméli, hogy a június 25-i közgyűlésen majd tájékoztatást ad erről a polgármester. Hozzátette, lehetséges, hogy a nem túl szabályosan működő szelektív rendszer és a vezető távozása összefüggésben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában