Helyi közélet

2021.06.23. 12:29

Gyorsított ügyintézés a Démásznál

munkatársunktól

– Az MVM Démász a növekvő igények miatt felgyorsította a háztartási napelemes rendszerek hálózatra csatlakoztatását – közölte a társaság nemrégiben. Szolgáltatási területükön – Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Pest megye déli részén – a korábbi évek azonos időszakához képest az ötszörösére nőtt a háztartási méretű napelemes rendszerek csatlakoztatási igénye. A bejelentéseket megerősített létszámmal fogadják, a munkafolyamatokat átszervezték, és hétvégén is dolgoznak az időben beérkezett igények zökkenőmentes feldolgozásán.

A „roham” oka, hogy az ott­honfelújítási támogatással te­lepített háztartási napelemes rendszer csak akkor csatlakoz­hat a hálózathoz szaldós elszámolással, ha még ebben a hó­­napban üzembe helyezik.

Júliustól már csak bruttó elszámolás alkalmazásával vehető igénybe az otthonfelújítási tá­mogatás, de – mint írta a társaság – a villamosenergia-kereskedő továbbra is szaldóelszámolást alkalmaz, a bruttót az ügyfélnek kell kérnie. – Fontos információ, hogy az otthonfelújítási támogatás igényléséhez az elosztó által kiadott üzembe helyezési nyilatkozat mellett a villamos­energia-kereskedőé is szükséges a bruttó elszámolás alkalmazásáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában