Szeged

2021.06.03. 12:55

Hőlégballon Európa-bajnokságra készül Szeged – Videó

23 ország több mint 100 hőlégballonja száll majd a magasba Szegeden.

K. A. R.

– 23 ország több mint 100 hőlégballonja száll a magasba Szegeden, ugyanis itt rendezzük meg a 22. FAI Hőlégballon Európa Bajnokságot, amelyen 84 versenyző lesz jelen. Soha nem volt ennyi ballon Szeged légterében

– jelentette be csütörtökön Pálhegyi Zoltán, a Hőlégballon Európa Bajnokság versenyigazgató-helyettese. A sajtóeseményen elmondta, idén először örményországi pilóta is részt vesz a versenyen, az eddigi 21 bajnokság egyikén sem volt erre példa.

Majó-Petri Zoltán, a bajnokságot szervező Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója közölte, szeptember 12-e és 18-a között rendezik meg a bajnokságot.

Szeptember 18-tól érdemes lesz az égboltra pillantani. Fotó: Kiss Anna

Jelezte, azt elmúlt években azt tapasztalták, hogy a szegedieket nagyon érdekli, hogy mikor és honnan indulnak a ballonok, illetve hová érkeznek meg, és pontosan mikor láthatóak a levegőben. Ezért egy támogatói klubot hoznak létre, az ehhez csatlakozók pedig közvetlen információkat kapnak majd a ballonokról.

Báló Tamás, az SZKT repülőtér-üzemeltető üzletágának vezetője elmondta, a szegedi légtér kiemelkedő adottságokkal rendelkezik, itt az Alföldön az időjárási viszonyok is a legjobbak. Konecsni János hatszoros magyar hőlégballonbajnok pedig arról beszélt, hogy a magyarok sokkal kevesebb alkalommal versenyeznek, mint más országok indulói, ezért arra számítanak, hogy a bajnokságon a középmezőnyben végeznek.

Kiderült, azért azért június 3-án tartották meg a nyitó sajtótájékoztatót, mert 210 évvel ezelőtt ezen a napon repült hazánkban először ember, ezt pedig egy hőlégballonnal tette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában