Helyi közélet

2021.06.04. 16:22

Márki-Zay Péternek kampánydala lesz

Kampánydalt íratott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere.

A kampánydal készüléséről még egy werkfilmet is forgattak Budapesten, ahová a polgármester/miniszterelnök-jelölt még a család 20 éves, „gyakran rendetlenkedő” Volvójával érkezett. Vagyis a felvétel még március 30-a előtt készülhetett, mielőtt a Márki-Zay család megvásárolta a kormány támogatásával az új, 7 személyes autóját. Mint korábban megírtuk, a Dacia árának csaknem fele a nagycsaládosoknak járó támogatásból származott, míg a másik felét hitelből finanszírozták.

„Agyon vagyunk oltva, úgyhogy… izé… ne feszüljön senki” – mondta a kétfős zenészcsapat a stúdióban, ahová Márki-Zay Pétert a felesége is elkísérte, hogy meghallgassák a készülő kampánydalt. Az MMM miniszterelnök-jelöltjének a videó szerint nagyon tetszett a Magyarország mindenkié című szerzemény.

A werkfilmben egy rövid részlet is hallható a dalból, aminek a refrénje így szól: „Hééó! Magyarország mindenkié! Rég volt ez az ország mindenkié.” Márki-Zay Péter is énekel a dalban. Erről azt mondta a filmben, hogy egy ismerőse szerint az ő hangja nemcsak betölti a teret, de ki is üríti.

– Ez a film is csak Márki-Zay Péter egoizmusát tükrözi

– kommentálta a kampánydalt megkeresésünkre Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő.

– Magyarországon sohasem volt divat, hogy a miniszterelnök-jelöltek kampánydalt írassanak maguknak. Valószínűleg amerikai példa alapján jutott eszébe ez Márki-Zay Péternek. Ott el tudom képzelni, hogy a jelölteknek esetleg van kampánydaluk. A polgármester úr nyomulása egyébként nagyon durva. Folyamatosan szerepelni akar, és bármit megtesz azért, hogy bekerüljön a hírekbe. Felháborító, ahogy dicséri magát egyes szám első személyben, például az ígéretei teljesítésével kapcsolatban is, ami nagyrészt kamu – mondta lapunknak Cseri Tamás.

– Inkább a várossal kellene Márki-Zay Péternek foglalkoznia, mert nagyon gazdátlan, holott 2019 őszén arra tett esküt, hogy Hódmezővásárhelyért dolgozik

– tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában